Как да спестим пари за мечтаната дестинация това лято

Как да спестим пари за мечтаната дестинация това лято
Снимка: netinfo

Ако често си повтаряте, че имате нужда от почивка, това вероятно наистина е така. Ваканциите не са само за забавления – те са необходими за доброто ни здраве.

Според проучване, цитирано от NBC, жените, които си позволяват по-дълги почивки веднъж на няколко години, са много по-застрашени от инфаркт, в сравнение с отдъхващите по два пъти годишно. Учените доказват, че дори ден или два далеч от работното място понижават нивото на стрес при 89% от хората, които си позволяват такъв кратък отдих.

Прекомерната натовареност не е от полза и за работата, на която се стараем да отдаваме толкова много. Доказано е, че при преумора продуктивността на труда пада значително.

майчинство
Снимка: Unsplash

За да се отдадем на заслужена и хубава ваканция обаче, трябва да имаме и съответните финансови възможности. Ето какво предлагат специалисти в помощ на онези, които искат да пестят пари:

1. Ограничете ежедневните си разходи. Решете от какво можете да се лишите, така че да пестите, без това да ви създава допълнителен стрес.

2. Носете си храна от вкъщи за обяд на работното място поне 1-2 пъти седмично. Консумацията на храни и напитки от заведения със сигурност струва доста повече от вкусотиите, които сме приготвили у дома.

3. Намалете сметката си в супермаркета като започнете да използвате всички продукти, които имате налични у дома, но все пропускате да сготвите. Купувайте сезонни храни – те са по-евтини от онези, които са по-рядко срещани в съответния период от годината.

4. Орежете разходите за развлечения. Ходенето  на кино, например, вече не е съвсем евтино удоволствие.

5. Правете упражнения у дома и в парка, например, вместо да инвестирате в покупката на карта за фитнес. Особено, ако не посещавате залата толкова често, колкото би трябвало.

6. Правете си кафе у дома – приготвеното в близкото до офиса кафене определено не е на сметка.

Ако в крайна сметка успеете да свиете разходите си, следвайки горните съвети, не харчете всичко спестено в края на седмицата или месеца. За целта събирайте парите на място което не е постоянно пред очите ви. Определете си сума, която можете да си позволявате да харчите за ден и не превишавайте лимита. Не носете банкови карти със себе си, за да не се изкушавате да теглите пари от тях.

Ако правите тези малки жертви ежедневно, със сигурност ще успеете да  си позволите приятна ваканция. И ще се убедите, че жертвите са си заслужавали.

майчинство
Снимка: Unsplash

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти