Как да не превърнете бебето си в модна икона още от родилното 

бебе
Снимка: iStock

Да оставим дизайнерските тоалети за звездите и да се опитаме да не бъдем засегнати от явлението, известно като „ефекта Кейт“ – това определено е едно мъдро решение, което ще осигури комфорт и спокойствие на бебето.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън има основания да смята, че аксесоарите и всички бебешки дрешки, които слага на децата си, създават фурор и биват продавани впоследствие, но за всички останали е по-удачно да запазят здравия си разум. 

Ако тестът за бременност вече е потвърдил подозренията ви, че ще ставате майка, броени дни Ви делят от момента, в който ще сте обхванати от треската за пазаруване. Един от най-важните въпроси за решаване ще бъде този с гардероба на бебето. 

Опасностите, които ни дебнат в тази не особено лека задача.

Първата от тях е свързана предимно с трупането на излишни количества от бебешки дрешки, или така нареченото презапасяване. Не се поддавайте на емоциите, нито на страховете си, че ще останете без необходимите бройки бодита, гащеризони и комплекти. 

Съставете си реален списък, следвайки съветите на опитни в тези дела приятелки, след което проучете възможностите и сайтовете, от които да ги закупите. Деветте месеца на очакване не винаги са толкова приятни като физическо усещане, възползвайте се максимално от опцията пратките да идват до вратата на дома ви, вместо да обикаляте и да се лутате из магазините.

И помнете: Почти всеки ваш близък ще ви подари поне чифт пантофки, бебешки комплект за момче или сладка малка рокличка, които бебето ви ще има честта да поноси максимум пет пъти.

Вторият основен проблем обикновено идва от лошата преценка при подбора на богатата гама от бебешки дрешки. Тук отново на помощ идват майките около вас, които вече са минали по този път. Те със сигурност ще ви кажат цялата истина, а вие ще сте подвластни на радостното очакване, ще махнете с ръка и ще се вслушате наполовина, но и това ще бъде успех. 

Желанието да превърнете малкото си момиченце в принцеса от приказките трудно се овладява, но вие няма да се лишите от този миг напълно, а трябва просто леко да го отложите във времето. Тогава, когато то ще може да разхожда новия си тоалет, избран от вас, ще получава комплименти и поздравления не само за вида си, но и за вашия отличен вкус. 

Полезно е да знаете, че сега е времето на практичните придобивки, без които бебето ви наистина не може. 

Треската по избор на бебешки дрешки 

Ето, че вече може да се развихрите и да се влюбите в онези еднорози, мечета, котета и динозаври върху бебешките дрешки. 

бебе
Снимка: iStock

Следвайте тези ценни напътствия, за да съчетаете вълненията с точните и съобразени с нуждите на детето ви покупки: 

1. Материята е от съществено значение

Дрехите за новородени са меки, деликатни и изработени от естествени материи. Това съвсем не е каприз, а задължително условие, ако искате да не предизвикате дразнения, обриви и инфекции по нежната им кожа. Четете добре описанията на артикулите и състава на етикетите, предпочитайте дрешките от 100 % памук, както и такива от био памук, който навлиза на пазара и е все по-често търсен.

2. Прецизирано количество

В началото може ще са ви нужни около 6-7 бодита, също толкова панталонки или ританки, както и блузки. Снабдете се и с няколко гащеризончета, якенце или космонавтче, както и няколко комплекти, които може да използвате и на по-късен етап. 

3. Комфортът преди всичко

Всички костюмчета и бодита, които имат тик-так копченца отдолу неслучайно са изключително предпочитани, тъй като гарантират бърз и лесен достъп при смяна на памперса. Разгледайте внимателно всички категории детски и бебешки дрешки от JustKIDDING, за да набележите онези, които ще ви бъдат от полза, а и ще ви осигурят спокойствие при преобличането. 

4. Функционално и модерно

Модата днес е завладяла и облеклата за най-малките. Не се тревожете – бебето ви ще бъде очарователно, защото днес дрешките, които се предлагат на пазара не са скучни и следват духа на актуалните тенденции. От вас се иска само да балансирате между приоритетите си, фокусирайки вниманието си върху удобството за детето. 

В първите месеци от живота си то прекарва дните си основно в количката или в кошарата вкъщи. Тоалетите му често остават скрити под завивките или космонавтчето, но пък трябва да му доставят удоволствие, уют и да е подходящо защитено според времето навън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти