Индийската приказка на Нети

Антоанета Добрева - Нети
Снимка: Личен архив

Мария Николова

Дони и Нети са Edna от българските двойки, които всички познаваме, а от тях струи такава хармония, любов и неподправеност. Представители на зодиакалните знаци Телец и Дева, двамата съумяват едновременно да бъдат успешни под прожекторите на театъра и шоубизнеса, но също така да съхранят своят личен интимен свят, далеч от погледите на недоброжелателите.

Нашият редактор Мария Николова се срещна с нежната половинка от тандема - Антоанета Добрева – Нети, за да поговори с нея за нещо съвсем различно и далечно от обикновеното ежедневие, семейството и работата. Тя се срещна с нея, за да поговорят за Индия, за нейната култура, бит и мистика. Е, разбира се, нямаше как да пропуснем и участието ѝ във формата "Като две капки вода".

Ето и целия ни разговор с Нети:

Мария Николова: Здравей, Нети. Разкажи ни повече за вашите пътешествия с Дони до Индия. Kакъв беше първоначалният мотив да заминете?

Нети: Лично при мен първият голям интерес към Индия се появи, още кокато изучавах актьорско майсторство. Театралът професионалист в Индия трябва да владее пеенето, артистизма и танците еднакво добре. Това си личи от филмите в Боливуд – там няма актьор, който да не умее да изпълнява тези три изкуства. За индийците това е древна и почитана традиция.

Освен това, моята майка беше физик. Помня, че беше поканена на една конференция в Индия. Много исках да отида, но тогава тя не ме взе с нея, защото имахме уговорка да науча добре английския, а аз не се справих успешно. Толкова бях впечатлена от нейните описания на тази дестинация, след като се върна, че разказвах на всички мои приятели историята, сякаш аз съм я преживяла. Всъщност, аз вярвам, че аз съм била в Индия, много преди наистина да отида там.

М. Н: В коя част на Индия си била и с какво те впечатли атмосферата там? Как живеят хората на тази географска ширина?

Нети: Аз съм била в Северна Индия, в Непал и Тибет. Посещавала съм това прекрасно кътче от света два пъти.

Това, което ми направи най-силно впечатление първоначално е, че там всички различни религии и учения съществуват напълно хармонично и спокойно едно с друго. Всички индийци са отворени към това да се вслушват в думите на духовните учители.

Животът там е структуриран в касти и това е моделът, който крепи обществото им. Хората знаят мястото си, никой не иска нещо повече от това, което е и за което е предопределен да бъде. Човекът в Индия не иска да бъде по-богат материално, той по-скоро жадува за духовно израстване.

М. Н: Учила си индийски танци. С какво те са по-специфични и уникални?

Нети: Сравнявайки ги с класическия балет, индийските танци са най-трудните, според мен. При тях всяка част от тялото трябва да е координирана с останалите – крака, ръце, очи, глава... Актьорът трябва да може да разкаже приказка само с жестове. Дори съвременните западни танци взаимстват много от прецизността, бързината, хармонията на индийската школа.

Аз участвах в миналия сезон на "Dancing Stars" и помня, че там също трябваше да играя индийски танци. Но те наистина изискват много съсредоточеност и тренировки.

М. Н: В момента ти участваш и в шоуто за имитации „Като две капки вода“ по Нова ТВ. Би ли било предизвикателство за теб да се превъплътиш в образа на някой индийски актьор от Боливуд?

Нети: Знаете ли, че в Индия никой не знае кои са "Бийтълс" или коя е Тина Търнър? Ние сякаш живеем на две различни планети. Боливуд създава толкова огромна продукция, че се гледат единствено техните филми.

В България пък индийските актьори също са много слабо известни, популярни са едва двама-трима. Съмнявам се, че в шоуто би могло да ми се падне нещо от индийската култура, поради факта, че ние не я познаваме толкова добре.

Въпреки, че ако се случи, мисля, че бих се справила. Разбира се, няма да е на тяхното ниво, но ще дам всичко от себе си и в пеенето, и в танците.

М. Н: Какви са емоциите ти от формата? С кои други участници успя да се сприятелиш и да опознаеш по-добре?

Нети: Стефания Колева, Мая Бежанска, Невена, Деян Донков – с всички тях се познаваме, тъй като споделяме обща професия и тя ни е свързвала през годините. Това, което ми допада в предаването е, че липсва този елемент на конкуренцията. Всички участваме в шоуто с голямо желание.

М. Н: За финал, нека се върнем отново мислено в Индия... Какво би посъветвала хората, които мечтаят да посетят тази страна, но все още не са го сторили?

Нети: Мисля, че хората, които имат желание да посетят Индия, имат мотив, провокиран от нещо, което се е случило в техния живот. Никой не отива в Индия без духовна причина за развитие и търсене вътре в себе си.

Единственото, което бих посъветвала хората, които заминават там, е да се пазят и да се грижат за здравето си, да внимават какви храни и напитки консумират и да обръщат внимание на хигиената си.

Индийците са изключително мили и миролюбиви. Имат огромно уважение към туристите. Тези хора са много щастливи и знаят как да живеят.

М. Н: А ще заведете ли един ден и вашата дъщеря Лилия в Индия, когато порасне?

Нети: Стига да пожелае. Ние с Дони се стараем да ѝ показваме многообразието на света. Тя е много любопитна и вероятно ще я заведем там, разбира се, и на други места по земното кълбо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти