Специално

Героите, които учат децата на смелост и отговорност в "Пожарникарят Сам"

пожарникарят сам
Снимка: Официална страница във Facebook на "Пожарникарят Сам"

„Пожарникарят Сам” е поучителен анимационен детски телевизионен сериал. В него се разказва за огнеборец на име Сам, неговите приятели и други жители на измисленото село Понтипанди (идващо от два истински града - Понтиприд и Тонипанди).

Идеята за анимацията е на двама бивши пожарникари от Лондон - Дейв Гингъл и Дейвид Джоунс. Целта им е да покажат на децата колко трудна и отговорна е всъщност професията. Поредицата се излъчва в десетки държави по света. В България може да го гледате на EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Сам е героят на всяка спасителна операция в селото. Всички знаят, че безстрашният пожарникар винаги ще им се притече на помощ. Той е израснал в Понтипанди, който е известен с кладенеца на желанията. Като дете, Сам си пожелал като порасне да стане именно пожарникар. Години по-късно желанието му се сбъднало. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Заедно със Сам в опасните спасителни акции участват Тревър, Елвис, Пени, комендант Базил Стийл, както и кучето Морус – верният спътник на пожарникаря. Както във всяка анимация, и в тази има лош герой - нормандският шегаджия.

Детската поредица има образователна стойност. Историите, представени във всеки епизод, могат да се случат и в реалния живот на пожарникарите. От сериала децата научават как изглежда работата на огнеборците, какви са опасностите от пожар и какво може да се случи при небрежност. Героите показват как да действаме в спешни случаи и как да окажем помощ на пострадали.

Супер забавление и безопасна среда за деца с EON Kids: EON за деца – част от абонаментните пакети на EON е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти