Експериментът на Джаред Лето със зловещ край, новата провокация на Еминем и още (Плейлистът на Edna #3)

Джаред Лето
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna за 2020 с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Любов като на кино

След видеото на “Sucker” от миналата година Jonas Brothers отново събират своите съпруги за клипа на новата си песен “What A Man Gotta Do”. Приянка Чопра, Софи Търнър и Даниел се оказват вдъхновението зад заразителното и енергично парче, а пред камерата заедно с Ник, Джо и Кевин пресъздават сцени от класики от 80-те – „Рискован бизнес“, „Брилянтин“ и „Кажи нещо“. Междувременно братята ни сипват допълнителен сок от филм – новият им сингъл е извън техния скорошен албум от 2019 г. – дали това е знак за следващ?

Виртуална реалност

“Oh Yeah” е третият поред сингъл от предстоящия нов албум на Green Day, озаглавен “Father of All Motherf***ers”. Парчето включва мотив от “Do You Wanna Touch Me (Oh Yeah)” на Джоан Джет, а тъй като оригиналът е написан от Гари Глитър, който се оказва сексуален престъпник, бандата решава да даде всички приходи от песента си на две организации, които се борят срещу сексуалното насилие. Въпреки жизненото си звучене “Oh Yeah” е посветен на отчайващите ситуации около нас, и по-точно в САЩ– „независимо дали е деца, които биват застреляни в училище, или най-близкото нещо до фашизма, което Америка е виждала…Приятни теми“, казва вокалистът Били Джо Армстронг.

Път към светлината

Оставаме на тема американска действителност и с водещия сингъл от новия албум на Еминем, който излезе изненадващо през изминалата седмица със „светлото“ заглавие “Music To Be Murdered By”. С текста на “Darkness” рапърът обръща внимание на контрола върху оръжията и прави своя интерпретация на мислите на извършителя на масова стрелба в Лас Вегас през 2017 – една от най-трагичните в модерната история на страната.

КИНО

Нов злодей

Джаред Лето не получи самостоятелен филм като Жокера, но затова пък ще можем да гледаме актьора в друг образ от вселената на Marvel. Той се казва Майкъл Морбиус – биохимик от източноевропейски произход, който има рядко заболяване на кръвта. Докато обаче търси лек за болестта, опитите му стигат до крайност, която само ще влоши неговия живот и този на околните. Има ли изход и какъв е той, ще разберем от 31 юли, когато е насрочена световната премиера на „Морбиус“.

Новата стара класика

“High Fidelity” е сред новите заглавия в каталога на платформата Hulu, като адаптира историята от едноименния филм с Джон Кюсак от 2000 г. (у нас познат със заглавието „Момичета от класа“) в сериал от 10 епизода. Звездата в него е Зоуи Кравиц, която подобно на меломана Роб от оригинала, работи в музикален магазин, обсебена е от съставянето на списъци и е решена да провери как любовният ѝ живот е стигнал дотук, като издири и поговори със своите бивши партньори. Сериалът стартира и с подходяща премиерна дата – 14 февруари.

Пожарите в нас

След „Големите малки лъжи“ Рийз Уидърспуун не си губи времето и следващият ѝ проект като актриса и изпълнителен продуцент излиза този март. „Малки пожари навсякъде“ е екранизация по едноименния роман на Селест Инг, който разказва за успешните и спретнати жители на малко градче. Сред тях е Елена (Уидърспуун), чийто живот на пръв поглед е съвършен. Това обаче е напът да се промени след като под наем в жилището ѝ заживява новодошлата в града Мия (Кери Уошингтън) заедно с дъщеря си Пърл. Оказва се, че двете майки крият тайни, които може да ги сплотят, но и донесат опасности за семействата им.

ОЩЕ

Хапване като за „Оскар“

Кой не иска да бъде на мястото на Флорънс Пю? Английската актриса, която през последните няколко години си проправя път към голямото кино, през 2020 г. получи първата си номинация от Академията за ролята на Ейми Марч в „Малки жени“ и краси корицата на Vogue. Но това не е всичко – от списанието ѝ предоставят 12-степенно меню с английски ястия – истинска наслада за очите и небцето. Само не гледайте, ако не сте яли скоро!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти