„Екс орбита“ - иронична антиутопия по български

„Екс орбита“ - иронична антиутопия по български
Снимка: netinfo

В началото на април на бял свят се появи новият роман на Васил Георгиев - „Екс орбита“ - иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

Васил Георгиев е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 - за сборника с разкази „Деград“ и „Български роман на годината“ - 2013 - за „Апарат“.

За автора
Васил Георгиев е роден през 1975 г. в София. Завършва право в СУ „Св. Св. Климент Охридски“ през 2001 г. През 2008 г. защитава докторска дисертация в областта на правото на Европейския съюз. Работи като адвокат и преподавател по правни науки.

Автор е на сборниците „Будистки плаж“ (2008), „Уличник“ (2010) и „Деград“ (2011), както и на романа „Апарат“ (2013).
Първият сборник с разкази на Васил Георгиев – „Будистки плаж“ е номиниран за наградата „Хеликон“ за 2009 г. и е един от фаворитите за спечелването ѝ.

Вторият сборник на Васил Георгиев – „Уличник. Истории на софийските улици“ е номиниран за Националната литературна награда „Христо Г. Данов“ за българска книга на 2010 г.

През 2011 година „Деград” беше отличен с престижната награда „Хеликон“. А през 2013 „Апарат“ стана „Български роман на годината“ на фонд „13 века България”.

За романа
2097 година

Пемпо и Марион се качват на велосипедите си, за да отидат и разберат какво е останало от къщата на прабаба им и прадядо им. В Самоград, в края на държавата, в онзи изолиран район, за който не се чува нищо или поне нищо добро.

В автономния град Марион изчезва, а Пемпо е отвлечен от трансменталистите – организация, която цели да спаси човечеството, като възсъедини човека с отдавна забравения Разум.

„Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

А какво представлява „екс орбита“? Състояние на просветление? На нирвана? На връзка с Висшата сила? С коя Висша сила – Бог, Несъзнаваното или нещо още по-неясно? Заповядайте в книгата – тя е моето интелектуално предизвикателство към вас.

Авторът

Премиерата на книгата ще се състои на 21 април от 18,30 часа в "Перото", НДК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти