Една жена, която стана милионер на 81 години!

Една жена, която стана милионер на 81 години!
Снимка: Mashable

Ако често се смеете на възрастните хора и техните умения с технологиите, тази японка ще разбие на пух и прах всичките ви илюзии за пенсионерите и техниката...

Нейното име е Масако Уакамия, в момента е на 81 години и тя е разработила приложение за мобилен телефон, свързано с една японска традиция, посветена на женския празник в страната, наречен Хинамацури.

Хинамацури e известен като Фестивала на куклите или още Денят на момичето. На този ден върху стъпаловидни платформи покрити с червен плат се нареждат кукли (хина нингьо), които представляват Императора, Императрицата, дворцовата прислуга и музиканти, облечени в традиционни дворцови дрехи от периода Хейан.

Снимка: Mashable

Била е банков служител в голяма японска корпорация и се научава да използва компютър, когато е на 60 години.

Когато се оттегля от банковия бизнес, Масако се посвещава на своите хобита, а едно от тях е именно разработването на мобилни приложения. Така, няколко години по-късно, тя е един от примерите за това как годините не пречат да сбъдваш мечтите си или да си в крак с тенденциите в дигиталното развитие и технологиите.

Снимка: Mashable

Историята на Масако е вдъхновяваща не само защото тя става милионер в един много напреднал етап от живота си, на 80 години, а и защото чрез нея осъзнаваме, че възрастта е само състояние на мисълта. Ако я пречупим, ни очакват вълнуващи предизвикателства...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти