Джони Деп свири с вампири, Робърт Де Ниро се забърква с мафиоти и още от шоубизнеса през седмицата (Плейлистът на Edna #30)

Джони Деп
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Право в емоциите

“Can’t Help Me Now” е третият сингъл от новия албум на Роб Томас “Cheep Tooth Smile”. Вдъхновение за емоционалното парче е съпругата на изпълнителя Марисол, с която са женени от 19 години, а видеото събира моменти от турнето на певеца и реакциите на фенове към песента.

Летни момичета

Две години след последния си албум сестрите Даниел, Есте и Алана от HAIM се завръщат с нещо ново. Основната им вокалистка Даниел споделя, че лежерното “Summer Girl” всъщност се ражда преди няколко години, когато приятелят ѝ (който вече е добре) e диагностициран с рак. „Исках да бъда неговата надежда, когато той беше отчаян“, разказва тя, а песента носи същия заряд. Видеото е дело на 8-кратно номинирания за „Оскар“ режисьор Пол Томас Андерсън и не остава друго, освен да съблечем тревогите си, докато слушаме и гледаме.

Ярко приглушени

Trilogy е българска група, макар и да не ви звучи като такава – и нямам предвид само името им. Във втория си сингъл “Up To No Good” четиримата членове на бандата са създали кинематографично звучене със смесица от поп, рок и инди, което спокойно може да послужи за филмов саундтрак. Дотогава остава част от нашия летен и очакваме да се задържи и след края на сезона.

КИНО

Един ирландец в Америка

Първият трейлър на очаквания с нетърпение нов филм на Мартин Скорсезе вече е тук. „Ирландеца“ разказва действителната история на мъжа с този прякор – Франки Ширан – поръчков убиец, който развива уменията си при служба в Италия по време на Втората световна война, а по-късно става част от мафията. Освен Робърт Де Ниро в главната роля, лентата събира Джо Пеши като мафиотски бос, Харви Кайтел, Ана Пакуин и самия Ал Пачино в образа на профсъюзният лидер и приятел на Франки – Джими Хофа, за чието изчезване се смята, че е виновен самият Ширан.

Истински мрежи

Тайният агент Аврам Адерет (Бен Кингли) може да е ветеран, но когато става въпрос за попадането на химическо оръжие в грешните ръце, той не може да стои безучастен. След като се свързва с друг таен агент – Даниел (Итай Тиран), син на негов покоен колега, за да иска помощ с намирането на информация, самият Аврам се опитва да се сближи с единствената по-голяма следа по случая – мистериозната Анжела (Моника Белучи). Търсеният от него файл дава и името на филма – „Паяк в мрежата“, вдъхновен от истински събития.

Без право на грешка

Новият филм на Сам Мендес проследява съдбовен епизод от Първата световна война, когато се налага двама войници да спасят стотици животи – включително и брата на един от тях. Скофийлд (Джордж МакКей) и Блейк (Дийн-Чарлз Чапман) трябва да се надпреварват с времето, за да пресекат вражеска територия и предадат съобщение, което да спре смъртоносна атака. Мисията им възлага Колин Фърт, а в „1917“ ще видим още Ричард Мадън, Марк Стронг и Бенедикт Къмбърбач.

ОЩЕ

Холивудските вампири са живи

Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери напомниха за своята рок супергрупа Hollywood Vampires с новия си албум “Rise” от юни тази година. Освен авторски песни, колекцията съдържа и няколко кавъра, сред които “Heroes” на Дейвид Боуи. Него тримата звездни членове заедно с останалите музиканти изпълниха на живо в шоуто на Джеймс Кордън миналата седмица, и отново звучат доста интересно. А докато полето с концерти в официалния сайт на групата засега е празно, се надяваме по някое време там да се появи дата за България.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти