Дрехите са повече от това, което носим

Дрехите са повече от това, което носим
Снимка: Thinkstock

Съвременната мода изразява силно желание за комфорт и функционалност през целия ден и това е така, защото хората искат да бъдат в добра емоционална и физическа форма в ежедневието си.

Този нова, спортно-елегантна тенденция, наречена *athleisure*, налага нов стандарт в прането и предизвиква разнообразие от стилове, материи, цветове и принтове, които безспорно „разтягат” платовете. Но защо ние все повече искаме дрехи, които обединяват комфорт и стил в едно; искаме дрехи, които са вдъхновени от спортното облекло?

За да разберем по-добре връзката между хората и техните дрехи, Ariel предприе поредица от проучвания, с водещия в областта на когнитивната психология, д-р Лорънс Розенблум от Калифорнийския университет „Ривърсайд” (Riverside), който изследва в дълбочина когнитивността на тъканите.

Този термин описва ефекта на нашите дрехи върху подсъзнанието ни и върху начина, по който възприемаме себе си, върху начина ни на мислене, изследва ефекта на дрехите върху нашите настроения и поведение.

Съществуващите изследвания показват, че хората са по-ефективни, когато са облечени в дрехи, пряко свързани с важни аспекти на задачата, която извършват. В допълнение, ранните експерименти показват, че ефективността на изпълнение се подобрява, когато сме облечени в чисти и удобни дрехи. Така че, чистите и удобни дрехи наистина имат значение, когато става дума за благополучие и ефективност. Ние сме това, което носим.

Тъй като дрехите имат важна роля в ежедневието ни, грижата за тях е от огромно значение и изисква не само продукт, който да премахва петната, но и да помага за поддържането на добрия външния вид на дрехите и запазване на качеството на материята при допир. Дрехите се нуждаят от продукт, които да запазва качествата им след всяко следващо пране и след всяко следващо обличане.

На пазара се предлагат перилни продукти, които с концентрираната си формула поставя нов стандарт в грижата за дрехите като не само осигурява безупречни премахване на петната от първото изпиране, но освен това защитава влакната и запазва стила, комфорта и удобството на дрехите. 

Защото, дрехите днес не са просто тъкани - модерният гардероб, като съвременния начин на живот, става все по-динамичен.

*аthleisure – комбинация от аthletics и leisure (спорт и свободно време)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти