Диана Димитрова в черно-бяла романтика, испанските изкушения на Уди Алън и още (Плейлистът на Edna #33)

Плейлист
Снимка: ℗ Игор Марковски

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Мастило и ноти

Брус Спрингстийн съвсем скоро ще навърши 71, но очевидно продължава да кипи от енергия и идеи. Малко повече от година след последния си албум “Western Stars” рок легендата обяви следващата си музикална колекция, която трябва да излезе в края на октомври  - “Letter To You”. Едноименната песен служи за първи сингъл и получи черно-бяло видео, което подхожда на изповедния тон в парчето.

Обичай трудно

Класически Ъшър виждаме в “Bad Habits”, докато изпълнителят се извинява за сложния си любовен живот пред своята половинка, а в клипа демонстрира добрите си стари движения. Парчето включва семпъл от “Computer Love” на групата Zapp от 1986 г. и е втори сингъл от предстоящия му девети албум, който се очаква да бъде издаден преди началото на музикалната резиденция на Ъшър в Лас Вегас през юли 2021 г.

Влакова романтика

Цял късометражен филм допълва новата песен на Маргарита Хранова, която отлежава две години преди да се появи, но го прави ефектно с мощните вокали на българската изпълнителка и стилната идея за видео. Главни роли в черно-белия клип на „По пътя“, продуциран от Игор Марковски, имат актрисата Диана Димитрова („Откраднат живот“, „Дяволското гърло“) и танцьорът от балет „Арабеск“ Стефан Вучов. Между купетата на БДЖ двамата играят двойка, преминаваща през различни етапи на своя общ път между реалността и фантазията.

КИНО

Ако „Междузвездни войни“ и „Игра на тронове“ имаха дете

Стига ситуацията с глобалната пандемия да не се влошава повече, дългоочакваната нова екранизация по романа на Франк Хърбърт „Дюн“ трябва да излезе през декември тази година. Суперпродукцията на Дени Вилньов ни среща с династията Атреиди, чийто наследник Пол ще трябва да предпази от враговете си жизненоважен елемент от галактиката. Главна роля в епичната история има Тимъти Шаламе, който се намира в компанията на цял списък звезди като Хавиер Бардем, Джейсън Момоа, Джош Бролин, Оскар Айзък, Шарлот Рамплинг, Ребека Фъргюсън, Зендея и др.

Нов прочит

Още edna книга очакваме да оживее, този път на малък екран по Netflix. Едноименният филм, базиран на класиката „Ребека“ на Дафни дю Морие разказва за млада жена, която се запознава с красивия вдовец Максим де Уинтър в Монте Карло. Скоро двамата се женят, но приказката им се превръща в кошмар, когато двамата заживяват в имението му, а главната героиня трябва да пребори „призрака“ на неговата бивша съпруга – мистериозната Ребека, споменът за която все още владее Максим и останалите обитатели. От 21 октомври в главните роли ще гледаме Лили Джеймс и Арми Хамър.

Испански страсти

Холивуд може и да е отхвърлил Уди Алън, но европейската индустрия все още държи обятията си отворени за него. Така сюжетът на 49-ия филм в кариерата му ни отвежда в Сан Себастиан, където американска двойка е увлечена от красотата на града по време на ежегодния филмов фестивал. Там главният герой (Уолас Шон) придружава съпругата си PR Сю (Джина Гершон), която е запленена от френски режисьор (Луи Гарел), а докато преживява криза и прави равносметка на живота си, се сближава с местен доктор (Елена Аная). Предстои „Фестивалът на Рифкин“ да открие програмата на Сан Себастиан на 18 септември.

ОЩЕ

Всичко е възможно

„Той просто е роден готин“, беше категорична edna от нас, когато изгледахме рекламния клип на Yves Saint Laurant с участието на Лени Кравиц. Рок звездата е новото лице на линията мъжки аромати Y и е напълно себе си в кадрите, озвучени от хита му “Are You Gonna Go My Way”. След като си припомня по-младото си Аз, рокаджията продължава смело напред и се гмурва в тълпата, за да изпълни мисията на своя живот.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти