Български актьори покоряват Ню Йорк

Фотокадър от постановката "Паякът" с актьорите Анастасия Лютова и Пенко Господинов
Снимка: Мирослав Веселинов

Авторската пиеса "Паякът" на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров ще бъде показана пред нюйоркчани през август в рамките на фестивала "New York International Fringe Festival". Това е най-големият мултиартистичен фестивал в Сeверна Америка, където повече от 200 формации от цял цвят ще изнесат над 1200 представления в рамките на 16 дни на 20 емблематични за Голямата ябълка сцени.

За първи път българско заглавие от театралния афиш ще вземе участие в толкова мащабен фестивал. Общо пет представления на "Паякът" (със субтитри) ще изиграят главните действащи лица в пиесата Пенко Господинов и Анастасия Лютова пред американска публика между 9 и 16 август по покана на организаторите.

Освен това създателите на постановката ще имат и възможността да се срещнат с колеги от театралната индустрия в САЩ, с които ще обменят опит и идеи.

Това е второ участие за "Паякът" на чужд фестивал, след като през 2011 г. пиесата бе играна на Международния фестивал на камерните театри и малките форми "АртОкраина", провеждащ се в Санкт Петербург. Тогава актрисата Анастасия Лютова бе удостоена с приза за най добра женска роля, а постановката беше отличена като най-добро представление.

* Историята на двамата сиамски близнаци Марта и Мартина, наподобяващи паяк, може да бъде видяна на сцената на Театрална работилница "Сфумато" на 20 февруари от 19,00 часа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти