Бурканът на Бога, който сбъдва мечти

Бурканът на Бога, който сбъдва мечти
Снимка: netinfo

Разбрах за Този буркан от една моя позната. Тя на свой ред беше прочела за него в една книга и си го беше направила.

Пълнеше го с всичко, за което създателката на тази техника за справяне с творческите блокажи – Джулия Камерън, препоръчваше – страхове, тревоги, желания, надежди, негативни чувства.

Всичко, с което не можеше да се справи сама и което не се подчиняваше на съзнателното й намерение и личната й воля. Пишеше на листче това, което тревожеше или за което копнееше сърцето й, и го предаваше в ръцете на Бога. Пускаше контрола върху нещата, които бяха в Неговата зона на отговорност.

Когато разбрах за тази проста техника, нямах съмнение, че тя върши отлична работа и е чудесно средство за освобождаване от невротичното ни страдание. Защото – толкова много неща не зависят от личната ни воля! Дори и да си мислим обратното, щом се страхуваме от нещо, значи то е извън нашия контрол. Иначе нямаше да се страхуваме, просто щяхме да вземем мерки и толкова. Затова най-доброто, което можем да направим с този вид страхове и сърдечни копнежи, е да го предадем в ръцете на Главния контрольор. Харесва ми това, което казва Юнг за лицето на Бога, „Не мисля, че съм този, който би трябвало да се грижи черешите да имат дръжки. Стоя и съзерцавам удивен онова, което Природата може да направи.“

Ако ви харесва тази идея, ето как да направите своя „Буркан на Господа“, в който да слагате своите тревоги и желания.

Избирате един буркан и го надписвате, за да е ясно неговото предназначение – пощенска кутия на космическата сила, от която зависи не само дали черешите ще имат дръжки. Кръщавате го „Буркан на Бога“ и, ако искате, може да го украсите, макар че това не е важното.

Написвате на листче това, от което се страхувате и което ви мъчи, и го пускате в Буркана. Казвате си, че го предавате в Божиите ръце и отсега нататък Той ще има грижата да реши проблема.

След това, разбира се, продължавате да давате най-доброто от себе си, но без да проверявате непрекъснато кога и как Той ще си свърши неговата част от работата. Не е ваша грижата за това кога ще покълнат посятите семена.

Това е, просто е. Никога не е късно да започнете на чисто като си подарите един такъв буркан и всеки път, когато дойде страх или тревога за неща, върху които нямате контрол, веднага пишете на Бога и го информирайте. Кажете му, че и това оставяте в Неговите ръце.

Позволете си да усетите свободата, която идва от подобно пускане на контрола и доверяване на висшата интелигентност. Ако успеете да направите това, с времето ще откриете, че вашето страдание е рязко намаляло и дори ще се изумите колко голяма част от него е била свързана с това, че сте влизали не само в Божиите, но и в чуждите работи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти