Неподозирани ползи на микровълновата печка

60 минути разлика
Снимка: netinfo

Няма защо да се напрягаме излишно, че времето все препуска, а ние вечно бягаме запъхтяни по петите му, за да се вместим в дневния си график. Безспорно в тези случаи могат да ни помогнат и продуктите на технологичната човешка мисъл, като този път под светлините на кулинарните прожектори попада микровълновата печка, чиито функции, както се оказва, далеч не приключват с приготвянето на пуканки.

* За да отстраните неприятната миризма от кухненската гъба, я накиснете във вода с малко оцет или лимонов сок, следва загряване в микровълновата за една минута, от което всички микроби и зловонни аромати ще останат в миналото.

* Прекалено твърдият и захаросан мед може да се втечни, като затоплите буркана между половин и една минута на средна температура.

* Когато искате да си приготвите някоя вкусна рецепта с домашно тесто, но не ви се чака над час то да втаса, пускайте уреда на най-ниската мощност, сложете тестото в по-обемна купа, а в дъното на печката поставете и стъклена чаша с вода.

Първо загрейте съда със сместа за три минути, а след това изключете фурната, оставяйки го в нея. През следващата фаза увеличете периода на шест минути топлинна обработка и същата порция време за престой в спряния уред.

* Всякакви маски за коса и лице също могат да се затоплят във въпросното кухненско пособие, отнемайки ви скромните няколко секунди.

* Лимонът, изваден от хладилника, може да се окаже корава задача, ако искате да го превърнете в сок. За целта го пъхнете в тази миниатюрна печка-чудо за около 20 секунди, с което плодът ще омекне и лесно ще успеете да го изстискате на фреш.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти