5 идеи как да си направите уютна лятна градина

градина
Снимка: iStock

Ако сте сред късметлиите, които живеят в къща с двор или поне веранда, то през лятото имате уникалния шанс да си създадете истински оазис на релакс и прохлада. А ако се затруднявате с декорацията на екстериора, ние сме насреща, за да ви дадем няколко свежи идеи как да си направите уютна лятна градина.

Цветя, цветя и пак цветя
Излишно е да ви обясняваме колко настроение създават цветята. Пъстрите им шарки галят съзнанието, релаксират ума и събуждат въображението. Дори и да разполагате с малко пространство, може да заложите на висящи кашпи с различни по форма и цвят растения, които ще превърнат и най-малката градинка в цветен оазис.

Добавете аромат
Редом до пъстроцветните растения може да засадите и ароматни подправки, като например босилек, лавандула и мента. Освен че така ще си осигурите естествена ароматерапия в градината, някои от тези растения също така имат и репелентен ефект - държат комарите надалеч, за да се чувствате максимално комфортно в своята лятна градина.

f
Снимка: iStock

Бъдете креативни
Създайте си уютна среда, като заложите на свежи градински мебели. Не е необходимо да инвестирате голяма сума в закупуването им - може да експериментирате с различни подръчни материали, като палети и възглавници, за да сътворите своето кътче за релакс и комфорт в летните горещини.

Нека бъде светлина
Добавете акцент в градинския интериор, който ще осигурява светлина по време на прохладните летни вечери. Много актуални напоследък са веригите от LED лампички, които се предлагат във всякакви форми и цветове, за да допълнят по най-добрия начин уютната атмосфера на вашата градина или веранда.

f
Снимка: iStock

Свеж полъх
Единственият враг на вашата лятна градина може да бъде безмилостната горещина. Добрата новина е, че високите температури могат да бъдат омекотени и навън, с помощта на охлаждаща система. Miracle Mist превръща водата във фина мъгла, която се изпарява моментално, за да създаде свеж бриз и да отнеме от температурата на въздуха.

Не е нужно да разполагате с голямо външно пространство или големи финансови средства, за да създадете своето прохладно кътче за летен релакс. Защото най-добрият приятел на уюта е креативността!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти