4 романтични филма за Свети Валентин

4 романтични филма за Свети Валентин
Снимка: Thinkstock

Утре е Свети Валентин - романтичен, мечтателен, приказен... 

Колкото и дебати да се водят относно необходимостта от празнуването му на територията на нашата страна, не можем да отречем, че идеята да отбелязваме специален ден на любовта не е никак лоша.

А когато този ден съвпада с уюта на почивната събота, удоволствието е двойно по-голямо. Защото можете да се насладите на своята половинка у дома, да прекарате времето си заедно, да гледате романтични филми...

И ако все още се колебаете на кои да заложите, ние ще ви препоръчаме 4 романтични филма, които можете споделите с човека, пленил вашето сърце.

Ето и кои са нашите идеи за Деня на влюбените:

Да се тренираме в свалките

Във филма "Треньор по свалки" ("How to Fall in love") Харолд Грей е привлекателен млад мъж, който все още се възприема като непопулярния аутсайдер от гимназията. Липсата на самочувствие е превърнала любовния му живот в истински хаос.

Точно заради това Харолд наема Ани Максуел, тайната му любов от ученическите години, за треньор по свалки. Дали Ани ще успее да го превърне в харесван мъж и да намери идеалната половинка за него?

Романтичната комедия е от 2012 година, негов режисьор е Марк Грифитс, а в ролите можете да видите Ерик Мабиус, Брук Д’Орси, Кати Наджими, Джоди Томпсън, Джина Холдън и др.

Тоскански мечти

Филмът “Под небето на Тоскана” ("Under the Tuscan Sun") е романтична комедия с участието на номинираната за “Оскар” Даян Лейн (“Изневяра”, “Перфектната буря”), Раул Бова, Сандра О и др. Създаден е през 2003 година от екипа, стоящ зад филма "Сватбен сезон".

Сюжетът проследява историята на писателката от Сан Франсиско Франсис Мейс, която изпада в паника, когато добра нейна приятелка ѝ подарява 10-дневна почивка в Тоскана. 

Въпреки че не е очарована от идеята, тя събира кураж и си стяга багажа. Но щом стъпва в Тоскана, на мига си купува полуразрушена вила и се гмурка в авантюра, която ще преобърне живота ѝ. Предстоят ѝ изненади, нови приятелства и романтика. Сниман в невероятната Тоскана, във филма участват изумителни звезди. Няма как да не се влюбите.

Да се влюбиш в знаменитост

Нотинг Хил ("Notting Hill") е романтична комедия от 1999 г., чието действие се развива в лондонския квартал Нотинг Хил. Сценарият на филма е написан от Ричард Къртис, който преди това е работил по "Четири сватби и едно погребение". Режисьор е Роджър Мичъл, а главните роли се изпълняват от неповторимите Хю Грант и Джулия Робъртс.

Сюжетът проследява историята на Уилям Такър, собственик на книжарница, чийто живот се преобръща наопаки, след като най-известната актриса, Ана Скот, влиза в книжарницата му. Няколко минути по-късно Уилям блъска Ана на улицата и я залива с портокалов сок. Предлага ѝ да я заведе в дома си, за да се преоблече и така започва романтичната връзка между обикновения човек и жената, за която всички мечтаят.

Неприятностите могат и да се обичат

"Обичам неприятностите" ("I Love Trouble") е романтична комедия от 1994 годдина с режисьор - Чарли Шиър. В ролите можем да се насладим на Джулия Робъртс, Ник Нолти, Сол Рубинек, Стюард Панкин, Робърт Олтман.

Ето и подробности около сюжетната линия: Тя е зелена и напориста. Той е отлежал и преситен. И двамата са репортери за конкурентни Чикагски вестници, които трябва да отразят един и същ случай. Той предлага съвети и насоки, тя му ги взима.

Тогава, тяхното бързо дърдорене, остроумие и контриране започва да придобива романтичен дух и химията на съперничество между двамата се видоизменя. Дали корумпирани учени в една химическа компания, където млякото от кози предизвиква рак ще успеят да премахнат младата репортерка или колумниста, или двамата ще избягат, за да чуят сватбени камбани?

Филмите "Треньор по свалки", "Под небето на Тоскана", "Нотинг Хил" и "Обичам неприятностите" можете да гледате* утре, 14 февруари, по Нова Телевизия

* "Треньор по свалки" от 13:00 ч.; "Под небето на Тоскана" от 14:45 ч.; "Нотинг Хил" от 20:00 ч.; "Обичам неприятностите" от 22:30 ч.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти