Забравихте ли приятелите си?

Забравихте ли приятелите си?
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Класическото клише е, че човек е социално животно. Колкото и да е изтъркан този израз е доста верен. Комуникацията с околните освен че разнообразява живота ни, ни помага да израснем като личности.

Много жени обаче забравят за всичките си приятели веднага щом се хванат по-сериозно с някой симпатичен младеж. Това е грешка, която често е допускана и то съвсем несъзнателно.

Защо обаче е важно да поддържаме отношения с приятелите си?

Като начало, двойки, които се държат така, сякаш споделят един мозък, не са особено приятни. Те се чувстват самодостатъчни един на друг и не изпитват потребност да се срещат с други хора. Така обаче рискувате да се изолирате от околния свят и в един момент да няма на кого да се обадите в петък вечер на по питие. Да не говорим, че самите покани за събирания по приятелски към вас ще секнат.

Колкото и да се обичате и да сте обвързани, вие имате нужда от някого, с когото да си споделяте и да разговаряте. Освен това не е нужно да занимавате партньора си с всички неща, които ви се въртят из главата - какво яке да си купя, коя приятелка или колежка ви дразни и тн.

По този повод е добре да се спомене, че няма повод за истерия и драматизации, когато той ви каже, че иска да пие бира с приятели. По същата логика не бива да спира и вас да се виждате с познатите си, независимо дали те са мъже или жени. Безпочвената ревност е смешна и излишна.

Комуникацията с близки познати ще ви помогне да държите връзка с реалността и да не летите в облаците. Ако имате истински приятели, те ще ви кажат, ако изпаднете в самозаблуда по някакъв въпрос, включително и що се отнася до отношенията ви с партньора. Това, разбира се, не означава, че трябва да се доверявате на сляпо на всякакви съвети и приказки.

Ако нещо се обърка във вашата връзка, ще е добре да имате рамо, на което да се оплачете. Но ако сте игнорирали всички около себе си, ще е малко тъпо да им се обадите само тогава, когато имате проблем. Приятелите са за добро и лошо.

Освен това не е нужно да влачите партньора си на всяка среща с ваши приятелки. Може би не ви се иска да го оставяте, а да съчетаете нещата, но замислете се, че вашата приятелка може да има нужда да си поговори на четири очи с вас и колкото и да харесва половинката ви, да не може да говори спокойно пред него.

Не се намират лесно приятели, затова старайте се да ги задържите и цените, когато случите на такива.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти