Когато мъжът не иска да е ловец, а награда

Ако не ви върви в любовта, ако давате всичко от себе си, но завършвате с разбито сърце и накърнено его, може би сте имали взимане-даване с т.нар. синдром на Златния Пенис

Това е явление, което често се наблюдава, когато хетеросексуалните мъже са много по-малък брой от хетеросексуалните жени, когато един самоуверен господин няма голяма конкуренция на любовния фронт и на практика може да има всяка жена, към която прояви интерес. И в резултат на всичко това главата започва да лети в облаците (и тази на долния етаж също). 

Разбира се, няма нищо лошо в това да имаме самочувствие. Нека си припомним качествата, които притежава истинският алфа мъжкар:

5 качества на силните мъже, от които жените се плашат

Говорим за онези случаи, в които представителите на силния пол минават здравословните граници на самочувствието и навлизат в дебрите на нарцисизма.

Мъжете, страдащи от синдрома на Златния Пенис, въобще нямат намерение да се вживяват в ролята на ловци, напротив - те са убедени, че в играта на прелъстяването всъщност те самите са голямата награда. Не виждат смисъл да инвестират време и внимание в ново запознанство, нито да правят първата крачка, защото жените сами ще дойдат при тях. И обикновено са прави.

Разбира се, много жени, които нямат нищо против да бъдат доминантни, нямат проблем с такова поведение. Това обаче не означава, че синдромът на Златния Пенис няма да се окаже сериозно препятствие за междуличностните отношения в бъдеще.

Първо, защото мъжете, които живеят с убеждението, че "има много риби в морето", "винаги може да се намери нещо по-добро" и "имам телевизор вкъщи, но това не значи, че не искам да ходя на кино", не са най-моногамните същества на планетата и имат по-малък стимул да се ангажират с нещо дългосрочно. И това не бива да ни изненадва - те не могат да се оплачат от липса на женско внимание, така че, ако на вас не ви изнася, той просто ще ви посочи вратата и бързо ще ви замени с друга. 

Тук поясняваме, че в никакъв случай не искаме да обиждаме жените, които се чувстват привлечени от мъже със синдром на Златния Пенис (и на нас ни се случва понякога). Те не са нито отчаяни, нито страдат от ниско самочувствие. 

Какво ни остава? Просто трябва да продължим да се оглеждаме за това, което търсим и смятаме, че заслужаваме. И да се фокусираме не върху причините, заради които се чувстваме привлечени към мъже със синдром на Златния Пенис, а какво правим самите ние, за да провокираме техния интерес към нас. И, разбира се, да останем верни на принципите си. 

В заключение, скъпи дами, не забравяйте да си напомняте, че заслужавате да бъдете щастливи и обичани.

И нека следващият път, когато се колебаете между самотата и господина, който е убеден, че това, което гордо изпълва слиповете му, е изработено от благороден метал, бързо и категорично да направите правилния избор.

Стойте далеч от тези 12 типа мъже в социалните мрежи

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти