Вечеря с бившия - повод за ревност?

Вечеря с бившия - повод за ревност?
Снимка: Thinkstock

Отношенията между бившите партньори често могат да бъдат сложни и напрегнати, затова повечето хора предпочитат да не поддържат контакт с бившия.

Въпреки това обаче има и такива двойки, които успяват да продължат да поддържат цивилизовани отношения дори и след раздялата си и да се виждат периодично за по чаша кафе.

Оказва се, че бившите партньори, които се виждат, за да обядват или вечерят заедно, дават много повече повод за ревност на сегашната си половинка, отколкото ако се видят без да се хранят.

Това са установили учени от университета Корнел. Те твърдят, че споделянето на храна заедно с бившия насърчава много силни прояви на ревност в сегашния партньор. Не е известно точно на какво се дължи това, но са предполага, че е поради факта, че храненето е вид споделяне на интимност.

Освен това вечерята предполага повече време прекарано заедно, както и изпиването на някой и друг коктейл, който пък може да доведе до разпалване на искрите на страстта.

Проучването е проведено чрез анкета сред различни двойки и резултатите еднозначно показват, че всеки партньор би изпитвал ревност, ако другият обядва или вечеря с бившия си.

Не е установено обаче дали хората, които имат такава практика, наистина изневеряват повече и дават реални основания за ревност.

А вие на какво мнение сте? Мислите ли, че вечерите на половинката ви с бившия са наистина повод за ревност?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти