Вагиналният оргазъм не съществува!

Вагиналният оргазъм не съществува!
Снимка: Thinkstock

През 2014-а тази статия предизвика доста дискусии и интерес от ваша страна, затова решихме да ви я припомним (бел. ред.):

В продължение на години, за жените се твърдеше, че могат да изпитват два вида оргазъм - от любовната игра (клиторен), както и от самия полов акт (вагинален). А онези, които са усещали само един от двата вида (или нито един от тях) се чувстваха потиснати и недостойни да се нарекат представителки на нежния пол.

Ново изследване обаче твърди, че термини като "клиторен" или "вагинален" оргазъм са неверни, като в него се оспорва дори и съществуването на G-точката.

Вместо това, според учените, е правилно да говорим единствено за "женски оргазъм", тъй като той е само един. Точно както при мъжете.

Проучването, представено в американското списание на здравна тематика "Клиникъл Анатоми" (Clinical Anatomy), сочи, че по-голямата част от жените по света не получават сексуална наслада по време на половия контакт с проникване.

В резултат на това, върху здравословното състояние на дамите се поставя диагноза – сексуални проблеми (които всъщност се основават на нещо, което не съществува, а именно вагиналният оргазъм).

Истината е, че клиторът е ключът към всички женски оргазми, категорични са медиците. Именно той играе "главната роля" за получаването на сексуално удоволствие у жените, продължават с доводитите си изследователите в проучването.

Всички знаем, че именно клиторът е най-ерогенната зона по нежното женско тяло. Той дори е сравняван и оприличаван с мъжкия полов член.

При добро физическо и психическо здраве, както и ефективна стимулация, няма причина еректилният орган при представителките на красивия пол да не е способен да функционира.

От основно значение за това колко лесно, бързо и успешно една жена може да достигне до оргазъм е размерът и разстоянието на клитора от влагалището.

Така например, при дами с по-малък и по-отдалечен от влагалището клитор, достигането до оргазъм би могло да бъде по-затруднено.

Учените все още се опитват да разберат точната причина за това явление.Това обаче не означава задължително, че дами с подобно разположение на "органа на удоволствието", не могат да достигат до сексуална наслада.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти