Порно в защита на животните

Порно в защита на животните
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На ПЕТА ("Хора за етично отношение към животните") не са й чужди крайно провокативните кампании срещу насилието над животни и носенето на кожи.

Най-често за тези кампании различни доброволки се събличат чисто голи, или пък използват само зелеви листа, с които покриват тялото си. Памела Андерсън е сред най-върлите известни активистки на ПЕТА, а скоро и Елизабета Каналис се съблече за организацията с посланието - "По-добре да ходя гола, отколкото облечена в кожа".

Сега ПЕТА обяви, че сте стигне още по-далеч в прокламирането на идеите си и ще пусне свой порно сайт. Ето какво казва по повда директора на кампаниите на организацията:

"Надяваме се да достигнем до нова аудитория от хора, някои от които ще бъдат шокирани от снимките, които вероятно няма да очакват да видят, когато влязат на сайта PETA triple-X".

Проблемът е, че начините, по които ПЕТА се бори за постигането на целите си, е твърде противоречив и често неправителствената организация отнася унищожителни критики и бива обвинявана в сексизъм, заради използването на голи женски тела в почти всяка една своя кампания.

"ПЕТА е изключително неискрена, заяви Дженифър Познер, изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк организация "Жени в медиите и новините".

Те използват системно активен сексизъм като маркетингова стратегия за привличане на вниманието. Използваният от тях сексизъм стана още по-краен и унизителен".

Познер не е първата дама, която се възмущава от голите активистки на ПЕТА, а с обявяването, че организацията пуска и свой порно сайт, още повече групи за защита правата на жените се обърнаха срещу нея.

Дали е правилно или не жените да използват телата си, за да защитават някаква кауза, е спорен казус и всеки има своето мнение. Споделете с нас какво е вашето!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти