Когато привличането си отиде: а сега накъде?

двойка привличане
Снимка: Thinkstock

Без паника! Експертите успокояват, че спадът в сексуалното привличане между партньорите е нещо нормално, което се случва на една връзка с годините.

То обаче се появява в случай, че нашите нужди и очаквания не са удовлетворени, особено ако вече сме разговаряли за тях с партньора, а се чувстваме неразбрани от него. Когато това се случи, вече не сме толкова привлечени, както преди.

5 въпроса, които ще помогнат на връзката ви

Психологът Деби Силвър отбелязва още един фактор – „спускането по течението“ от страна на партньора или занемаряването на външния вид. Пренебрегването на хигиената и здравето се приема като сигнал на незаинтересованост и неуважение към отсрещния. Като добавим и съвместното съжителство, с което романтиката вече не е основната съставка на връзката, ситуацията може да загрубее.

Д-р Джули Гърнър припомня, че привличането не зависи единствено от външния вид – то се губи, когато партньорите не се подкрепят един друг. Това изкарва на преден план грозната страна на всеки от нас, а така много по-лесно губим от своя чар.

Дали обаче привличането може да бъде съживено? Освен ако не е свързано с насилие и травма – да, но при едно условие – стига да осъзнаем каква е причината то да намалее.

5 начина да започнете да правите повече секс

Ако например умората ни кара да пренебрегваме партньора, тогава можем да разрешим проблема, като се опитаме да прекараме повече време с него. В такъв случай искрата може да бъде запалена отново с отдаденост, чувство за хумор и повече комуникация.

За целта и двамата трябва да положите усилия и създадете условия, при които да имате повече възможности за общуване. Колкото и неромантично да звучи, психолозите дори препоръчват да планираме времето си за секс, като някои от тях отбелязват, че не бива винаги да смятаме оргазма за задължителен – акцентът трябва да бъде върху цялостното удоволствие, а за това може да помогне изпробването на нови неща под завивките.

Как лесно и приятно да се настроиш на секси вълна

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти