Какво ви очаква, когато се разделите с него

Какво ви очаква, когато се разделите с него
Снимка: sxc.hu

Прекъсването на една връзка почти винаги е сложно. Още по-тежко става, когато осъзнаете, че животът на бившия ви никак не е приключил до раздялата, а продължава и той все още живее спокойно и се забавлява без вас.

В допълнение на това има фейсбук, туитър и тук-таме някой пиянски смс или обаждане в малките часове на денонощието, които ви припомнят, че вече не сте заедно.

Не винаги обаче картинката след раздялата е толкова минорна и разочароваща, колкото си мислите. Ето някои от най-разпространените заблуди за това как и какво ще се промени в ежедневието ви след като вече сте необвързани.

Тъпчене със сладко
Има разбира се, такъв момент, когато имате нужда от нещо сладичко, което да подслади живота ви в моменти на горчивина, но доста често се случва така, че сте прекалено разстроени, за да ядете. Според анкета в социалните мрежи на сайта YourTango.com повечето дами посягат първо към бутилката с вино и после евентуално към шоколада. Все пак не се вписвайте сами в общоналожените стереотипи. Няма нужда да подсмърчате вкъщи, сгушени в топло одеало и хванали кофичка сладолед или чаша вино.

По-скоро се отдайте на активно на физически упражнения. Те ще ви помогнат да се разсеете, освен това ще видите, че след тренировка ще се чувствате страхотно. Ако нямате стимул, помислете за това - нали не искате на следващата случайна среща с бившия той да види във вас една надебеляла и вкисната дама?

Секс с бившия? Не, благодаря
Често продължаването на интимните отношения с бившия партньор могат само да усложнят положението и да ви накара да страдате повече. Това произтича от факта, че е слабо вероятно и за двамата всичко да се изчерпва само със секс и да няма никакви задни чувства и надежди. Опитайте се да се разсеете от идеята да скочите отново в неговото добре познато легло.

Излизайте с приятели, четете книги, гледайте филми, отидете да карате кънки на лед или каквото друго решите, стига то да ви разсейва от мислите за бившия.

Да останем приятели
Може много да ви се иска да си останете добри приятели, но ситуацията е сходна с тази на продължаващите интимни отношения с бившия. В един момент, когато видите, че той продължава напред с живота си и дори среща нови жени, вие може да се почувствате много, много зле. Понякога обаче се наблюдава обратната тенденция - искате като с нож да отрежете отношенията си с него и от никъде и никого да не чувате нищо за него, за да го забравите по-лесно. Нищо не ви пречи да го поздравявате за празниците и да му казвате "здрасти" като се разминете на улицата. Все пак той е бил част от живота ви и освен ако не е заслужил пълно отрицание, няма нужда да го игнорирате изцяло. Но дали ще се превърнете в най-добри приятели зависи само от вас двамата и остатъчните чувства, които има след раздялата.

Добрата новина е, че всичко минава и животът върви напред. Колкото и да ви е тежко след раздялата, ще го преживеете, ще намерите истинската любов и ще бъдете щастливи отново.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент