Какво е отношението на мъжете към предложението за брак?

Какво е отношението на мъжете към предложението за брак?
Снимка: Евелина Петкова

Току-що получихме резултатите от анкета, проведена сред 280 мъже.

Според нея мъжете, които са против брака и предложението за брак като романтичен жест, са малцинство.

Очевидно е обаче, че това малцинство е много по-шумно от мнозинството, след като в обществото ни виреят вярвания, че съвременните мъже не са склонни към романтични жестове и обвързване.

61% от отговорилите са на възраст между 20 и 30 години. Те се оказват много по-активни по въпросите с обвързването и по-позитивно настроени към романтичните жестове, отколкото господата над 30 години.

Като цяло повече са позитивните асоциации с предложенето за брак.

76% от анкетираните са асоциирали предложението за брак с думи като: щастие, изненада, адреналин, неповторимо, веселба, закрила, любов, дом, вярност, доверие, живот. 12% са неутрални и за момента не биха могли да дадат своето определение, а 11% са негативни и за тях романтичното предложение е:  ужас, страх, безсмислие, отживелица, заблуда, глупост, грижи, затвор.
Изследвани са и причините, които биха подтикнали силния пол към предложение за брак.

Най-вероятната причина един мъж да предложи брак на Edna жена е, ако истински я обича (77%). 71% от мъжете гледат на предложението за брак като възможност да създадат прекрасни изживявания за половинките си, а 64% смятат, че това е празник и за двамата. Друга вероятна причини е: „oчакването на дете” (67%), като за 14% това е единствената причина. Аргумент на 69% от анкетираните е, че "живеят заедно от дълго време" (69%).

Изтъква се, че съвместното съжителство не е причина да се пропуска предложението за брак. Това оспорва разпространеното твърдение, че "съжителството без брак е масово явление".

71% от мъжете споделят, че предложението за брак за тях е смислено житейско събитие.

Със сигурност можем да кажем, че мъжете няма да опитат да направят предложение за брак, ако не знаят какво ще отговори любимата (74%). Дори ако мъжът е готов и го иска, няма да предложи, ако жената изпраща послания, че за нея това е нещо безсмислено или нежелано (83%).

Дами, ако искате предложение за брак, внимавайте как представяте пред вашите възлюбени гледната ви точка относно романтичното предложение. Те няма да ви предложат, ако им казвате: "Щом още не се сещаш да ми предложиш, аз пък не искам." Ще го вземат за чиста монета.

Анкетата показва, че мъжете не се поддават на натиск от роднини за вземането на това решение. Фактът, че повечето от техните приятели са женени, също не влияе на мотивацията им да предложат брак. Учудващ е резултатът, че дори да е наясно с очакванията на нежната си половинка, мъжът няма да предприеме тази стъпка. Усещането, че е притиснат, взима превес пред желанието да направи дамата на сърцето си щастлива.

За мъжете се оказва характерно да изразяват мнение, че подписът не е важен за тях. След което, основна причина да не предлагат брак, е нежеланието да се отметнат от предишните си изявления (87%).

Битуващите твърдения, че мъжете не правят романтично предложение за брак, защото не е мъжкарско или защото техните приятели не го правят, са крайно невалидни за участниците в анкетата.

На въпроса "По какъв начин бихте направили предложение за брак?", 42% от мъжете са отговорили, че предпочитат да е "насаме"; 37% мечтаят събитието да е приключенско, с много тръпка; 33% от мъжете си представят, че ще отправят предложението на екзотично място. 31% от мъжете залагат на класическия вариант с романтична вечеря и също толкова – на изненада, свързана с любимите занимания на половинката

На въпроса: "Често жените очакват предложението за брак да бъде добре обмислена, планирана и организирана изненада, на необикновено място и различна от всичко, за което са чували. Как гледате Вие на това?" са получени следните отговори:

18% - Не се бях замислял, но съм склонен да опитам
39% - Струва ми се чудесна идея, бих го направил на 100%
5% - Не знам какво би ѝ харесало  
25% - Предпочитам спонтанните решения 
8% - Не ми допада 
На въпроса „Ако Вашата половинка Ви направи предложение за брак, как бихте реагирали?“
46% - Ще се изненадам, но страшно ще се зарадвам 
10% - Не бих го възприел добре, това е мъжка работа 
20% - Ще се почувствам неловко 
5%  - Щом досега не съм предложил, значи не е времето 
13% - Ще се учудя, че тя го иска, а не ми го е казвала

*Процентите надхвърлят 100%, защото на анкетираните е предоставена възможност да отговорят на всяко едно твърдение поотделно и да предпочетат повече от един отговор.

Какво мислят жените за предложението за брак, вижте тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти