Как от "Кифличке" се превръщаш в "Кифло"

Как от "Кифличке" се превръщаш в  "Кифло"
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Мъжете не обичат да използват умалителни нарицания за каквото и да е, било то и за любимата си. Защо ли? Защото използването на гальовни имена към хора и предмети е лигощина. Да е ясно!

Когато мъжете се обръщат към някоя жена с "мишленце", "тиквичке" или с друго подобно абсурдно нарицание, изпитват дискомфорт. Нарушава се природният баланас, в който мъжът е силният пол и всяко изричане на подобно умалително отнема част от силата му.

Все пак мъжете успяват да надделеят над себе си и продължават с тези жестове към любимите си. Правят го единствено, за да угодят на заблужденията им, че по този начин връзката им ще стане по-интимна, следователно по-стабилна.

Въпреки всичко, жените имат и претенции към определени нарицателни. Не обичат да ги наричат "кукличке", защото е твърде безлично към тяхната персона и богатия им душевен свят. Предпочитат да ги наричат "гълъбче", защото така метафората е свързана с чистота, надежда и добронамереност. Само че в този богат вътрешен женски свят липсва информацията, че по отношение на заразите, гълъбите са като летящи плъхове.

Когато съм сред влюбени двойки, често ми прави впечатление, че мъжете се обръщат към любимите си с "душице". Това е доста мило като начин на общуване. Скоро обаче един от същите тези мъже, в неловка за него ситуация, каза: "Ох, извинете, пуснах си душата!". Сега се колебая дали нарицанието "душице" изобщо е добронамерена романтична метафора.

Винаги подлагайте на съмнение искреността на мъжете, които използват умалителни. Те ненавиждат да правят това и поради тази причина в тесен приятелски кръг дефинират какво всъщност влагат в някои такива думи.

Например в обръщенията "сладур", "захарче" и "бонбонче" мъжете слагат акцент  върху сладостта в думите като такива. Няма нужда да споменаваме доказаното влияние на захарта за потентността. Кодът за мъжете относно тези нарицания е, че мацката е супер секси и им влияе  така, както захарта на организма им.

Друг пример е с "Кукло", което означава, че жената не спира да споменава майка си, както правят детските кукли, които казват "мама".

"Бебчо" - жената не спира да плаче за щяло и нещяло.

"Ангелче"- бельото на жената е тип прашки. Асоциацията е с тези ангелчета, които  по гол задник изпращат любовни стрели - Амурчетата.

"Кифличке" е равнозначно на "Кифло".

Ако сте от жените, които убедено смятат, че гальовните имена между партньорите обикновено се използват като начин да се демонстрира обич, то спрете да бъдете наивни. И по-важното - спрете да настоявате пред партньорите си да се обръщат към вас с умалителни нарицания!

Кому е нужно това лицемерие?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти