Хормоните определят фантазиите ни

Хормоните определят фантазиите ни
Снимка: netinfo

Оказва се, че жените са по-зависими от хормоните, отколкото си мислят.

Ново проучване доказва, че необвързаните дами сънуват повече еротични сънища по време на овулация. Освен това жените започват да мечтаят по-силно и във фантазиите им присъстват по-често мъже. Това, разбира се, е индикатор на желанието им да си намерят партньор.

Екип от учени воден от Саманта Даусън от университета "Летбридж“ в Алберта, Канада, са се заели със задачата да установят как точно хормоните влияят върху желанията и мечтите на дамите.

Те са изследвали 27 хетеросексуални жени на възраст между 18 и 30 години, които са необвързани и не са приемали хормонални противозачатъчни. Всяка от жените е трябвало в продължение на месец да попълва ежедневен електронен дневник на фантазиите и сънищата си.

Оказало се, че по време на овулацията сексуалните илюзии и сънища на жените се увеличават почти двойно. През този период дамите стават и по-чувствителни и емоционални. Те се съсредоточават върху чувствата, причинени от сънищата.

Саманта Даусън обяснява, че овулацията и емоциите са взаимно свързани, а задачата им е намирането на партньор.

"Това проучване потвърди други преди него, които предполагаха, че в определен период от месеца жените изпитват много по-силно сексуално желание“, казва Даусън в обобщение на извършената от нея и екипа й работа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти