Без любов няма и секс

Без любов няма и секс
Снимка: Thinkstock

Живеем във времена, в които сексът е навсякъде около нас – реклами, телевизия, списания и т.н. Дали обаче това означава, че хората са истински сексуално освободени?

Оказва се, че колкото и да е важен, сексът не застава преди чувствата.

Според ново проучване всеки пети човек отказва да прави секс с партньора или партньорката си, ако чувствата са се изпарили. 

Най-честите причини за отхвърляне на еротично предложение са добре познатите – главоболие, умора, лошо настроение и безпокойство.

Изследователите обаче са решили да открият истинската причина, стояща зад тези извинения. Без особена изненада оказва се, че тя е липсата на чувства. 

Що се отнася за мъжете, заблуда е, че те са винаги готови за сексуални подвизи. 

Господата много по-често отказват секс.

Дори 28% от мъжете и 18% от жените в анкетата признават, че избягват палуването под завивките с извинения за умора, стрес и главоболие.

Истината обаче е, че и двата пола могат да се лишат от секса, ако чувствата към партньора са по-скоро негативни, отколкото любовни.

Двойките предпочитат да си замълчат и да не обсъждат темата, отколкото да признаят пред отсрещния, че вече не го обичат.

Понякога това положение води до търсене на страст и емоции в чуждо легло.

Опитът от подобни приключения показва, че или разрушава връзката, когато тя е изчерпана или пък точно обратното – изневерилият осъзнава, че е забравил колко обича партньора си и колко много още може да му даде и възражда връзката си.

А вашето мнение какво е – може ли да има секс без чувства?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти