Без годежен пръстен и халка, без було и бяла рокля

Без годежен пръстен и халка, без було и бяла рокля
Снимка: Thinkstock

Много жени са против бракосъчетаването, като смятат, че любовта не изисква подпис или сватбеното тържество е излишен разход.

Всеки има право на свое мнение, както и трябва да уважава това на другия.

Сватби обаче продължават да се случват из целия свят, а Dailymail.co.uk разказват за интересно разчупване на традициите.

Ако някой си мисли, че феминистките са против брака, то се лъже.

Те просто виждат самата сватба по различен начин.

Според анкета, проведена от WeddingDays.com, много дами решават да разчупят сватбените традиции, за да докажат феминистките си разбирания.

Така например, много голяма част от запитаните жени не искат да носят нито годежен пръстен, нито халка, защото според тях това показва принадлежност към мъжа.

Традиционното забулване на булката също отпада, както и роклята в бяло. Бялото е възприемано за цвят, символизиращ непорочността (девствеността) на жената.

Също така забележително голям брой дами отказват да приемат фамилията на съпруга си и запазват своята.

Разбира се, всичко това е въпрос на възприятия и лично мнение.

Докато за част от дамите именно халката символизира съюза с избраника ѝ, други мислят, че това е излишно афиширане на принадлежност към друг човек.

Що се отнася до цвета на роклята, той все по-често се избира поради модни предпочитания и вкусове, отколкото от културни подбуди.

Розовото или различни нюанси на бялото – слонова кост, екрю и т.н., са много по-популярни, а не са рядкост и сватбени рокли в черно, лилаво или друг тъмен цвят.

Независимо какво ще изберете, най-важното е вие да се чувствате добре и да изпълните вашите мечти и желания, а не да задоволявате нечии други очаквания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти