4 лъжи за мъжете. Не им вярвайте!

4 лъжи за мъжете. Не им вярвайте!
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Забелязала съм, че много от моите клиентки разчитат на информация, която са чули или прочели някъде за това как мъжете мислят, чувстват, действат и т.н.

Тези жени просто приемат, че в голямата си част тази информация е вярна и се отнасят към мъжете в съответствие с нея. Ето три (+едно) от най-често срещаните грешни убеждения, които съм чувала изразени от жени.

Лъжа №1: Мъжете не са романтични
Истината е, че мъжете са романтични, но те са такива по начин, различен от този на жените. Жените гледат на романтиката като серия от мили жестове, които някой друг прави за тях.

Мъжете смятат за романтични случаите, в които самите те правят нещо голямо. Най-добрият пример е, когато мъжете предлагат брак. Те обикновено прекарват много време (а често хвърлят и доста пари), за да организират начина, по който ще помолят жената да се омъжи за тях.

Лъжа №2: Мъжете не могат да бъдат верни
Обикновено аргументът е, че мъжете са примитивни и не могат да контролират еволюционния си инстинкт да разпръскват семето си – безумната идея е, че те просто са програмирани да изневеряват. Някои учени дори вярват, че това е истина. Проблемът е, че да правиш това, което е естествено, означава, че същите тези мъже трябва да носят памперси, защото да се ползва тоалетна не е „естествено".

Мъжете могат и трябва да са верни! Тези от тях, които не са, обикновено се „подсигуряват" с жени, които толерират това неприемливо поведение.

Лъжа №3: Мъжете не изразяват емоциите си

Мъжете изразяват емоциите си много силно. Ако не вярвате, просто идете на футболен мач. Всъщност каквото и да чувстват мъжете, те го чувстват много интензивно. Но не са много добри в това да показват чувствата си всеки ден и непрекъснато.

Мъжете често не позволяват на емоциите си да излязат навън, освен ако те не са много приятни. Всъщност това е основната причина защо мъжете биха направили почти всичко за жена, която смятат за очарователна.

Лъжа №4: Мъжете не искат да се женят
Удивително е, че някои жени все още вярват в това! Знаете ли, че когато достигнат до 70 години 99% от мъжете са били женени в някакъв момент от живота си?

Мъжете обаче са склонни доста сериозно да обмислят евентуалната женитба – те разбират, че когато се встъпят в брак, те поемат отговорност пред съпругата си по начин, който ще ги свърже много силно с нея – физически, емоционално и финансово.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти