Защо е толкова яко да пазаруваме от секънд хенд магазини

Платена публикация

Remix
Снимка: Thinkstock

Леле, МНОГО яка жилетка, ОТКЪДЕ ТИ Е?? ИСКАМ И АЗ ТАКАВА!!

Почти на 100% сигурно е, че хората, които пазаруват секънд хенд, са чували поне един път този възторжен въпрос от техни приятели. И, да, много е приятно да кажеш – ааа, от един секънд хенд, а след това да гледаш унилите им физиономии, когато осъзнаят, че няма да могат да се сдобият и те с въпросната готина дреха или аксесоар.

Разбира се, да си пазаруваш дрехи секънд хенд само за да дразниш приятелките си е много прозаичен мотив – зад тази тенденция стоят някои наистина много солидни причини, които я правят глобална.

Като начало, нека споменем безспорния факт, че магазините секънд хенд имат наистина преференциално отношение към клиентите – там почти непрекъснато има промоции, игри и намаления на различни продукти и когато и да влезеш, е почти сигурно, че ще нацелиш нещо специално като условия на пазаруване!

Към това добавяме и вече споменатия факт, че в секънд хенд магазините няма две еднакви неща – там находките са гарантирани, което може да направи пазаруването дълго, но и много приятно. В remixshop.com например са измислили начин, по който да отделяте артикулите, към които проявявате интерес, и да ги маркирате като Любими, след което да следите колко харесвания имат и да изберете сами кога да ги купите. Там пазаруването е истинска игра – цените падат с 5% точно в 16 часа всеки ден, а от вас се изисква само да следите за настъпването на този час и да действате!

Да имаш неповторим и отличаващ се стил на обличане донякъде е въпрос и на усет, освен че зависи и от бюджета. Но ето че пазаруването секънд хенд се появява като „спасение“ за по-тънките бюджети и дава шанса да се сдобиеш с наистина уникална находка, която никой друг няма да открие.

Remix
Снимка: Thinkstock

Защото в тези магазини късметът може да ви отведе до страхотни попадения – дрехи, дело на дизайнери от световна величина, или такива от предишна колекция на любима марка, които не можете да намерите другаде. Така лесно (и изгодно!) запълвате гардероба със стилни дрехи, които е крайно невероятно да видите върху други хора.

А една от най-приятните причини да посещавате редовно магазини за дрехи секънд хенд е фактът, че там асортиментът се обновява буквално всеки ден – или поне се допълва с нови артикули. Ако ви предстои събитие, за което ви трябват нови дрехи, но не ви се обикаля по досадни молове, където да се блъскате с купища хора и да плащате много пари, можете просто да влезете в някой онлайн магазин като remixshop.com, където добавят по 11 000 продукта всеки ден към вече наличните на сайта, и да си подберете измежду хилядите артикули, разглеждайки и пазарувайки значително по-приятно и спокойно, отколкото в стандартните магазини.

Разбира се, към причините да предпочитаме пазаруването на дрехи секънд хенд можем да добавим и тази, че така се грижим за природата, спестявайки купуването на нови дрехи и трупането на стари на сметището. Колкото повече от нас изберат да дават втори живот на дрехите, като избират секънд хенд, толкова по-малко свръхпроизводство на тонове нискокачествена и съсипваща природата мода ще съществува по света.

Така че, ако някой се е съмнявал в ползите и предимствата от това да обнови гардероба си от секънд хенд магазин, може лесно да се убеди в тях лично, като просто влезе и си купи дреха от такъв. Само предупреждаваме, че е пристрастяващо!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти