Важно е да взимаме имуностимулант още при първите симптоми на вирусната атака

Платена публикация

Важно е да взимаме имуностимулант още при първите симптоми на вирусната атака
Снимка: netinfo

По време на грипна епидемия и повишен риск от лепване на поредния вирус за сезона, много родители търсят решение как да подсилят имунната система на детето.

Експертите като д-р Марияна Свещникова, педиатър с дългогодишен опит, споделят, че на фона на химическите агенти, които ни атакуват отвсякъде и предизвикват алергии и болестите на съвременния свят, организмът на детето трябва да се справи и с честите респираторни и вирусни инфекции.

“Вероятно това е причината днешните родители все по-настойчиво да търсят алтернативи от природен произход за подпомагане на общия имунитет.”, допълва д-р Свещникова.

Тази зима, освен студеното време, навън върлува грипен вирус от тип А, за който е известно, че е виновникът за големите епидемии и пандемии.

Към модифицирания му подтип за тази година, подтип A(H3N2), няма изграден имунитет и затова най-често засегнати са малките деца и хората с отслабен имунитет.

Специалистите съветват в пика на грипния сезон към ежедневния хранителен режим на детето да се добавят природни имуностимуланти като черния бъз, бета-глюканите, шипката и доколкото е възможно да се избягват антибиотиците и химическите субстанции.

В тази връзка д-р Марияна Свещникова споделя нейния опит като педиатър: „В моята практика ежедневно използвам имуностимуланти от природен произход. При децата до 6 годишна възраст в почти 85% от случаите, респираторните инфекции са причинени от вируси. По тази причина антибиотичната терапия се назначава само от лекар, в повечето случаи при усложнения. Комбинацията от черен бъз, бета глюкани и шипка е изключително удачна, особено в периодите с повишен риск от грипни епидемии, както и при тръгване на детска градина, училище или след дълга ваканция, с превантивна цел. С нейна помощ е възможно да се предотврати и съкрати периода на боледуване, както и детето да се възстанови по-бързо и без усложнения при настъпила вече вирусна проява или неразположение.“

Как работи комбинацията от черен бъз, шипка и бета глюкани?

„Клинично доказано е, че екстрактът от черен бъз e изключително богат на антоциани, това са биофлавоноиди. Те от своя страна имат способността да блокират шипчетата, с които вирусът се захваща към здравата клетка и по този начин той е възпрепятстван да навлезе и да се разпространи. Затова е важно имуностимулантът да се приеме при първите симптоми на вирусната атака – така още в ранен стадий вирусите могат да бъдат изолирани и да се противодейства на възможните последващи усложнения. Когато към черния бъз се прибавят и шипката и бета глюканите, се получава мощен противовирусен и противогрипен ефект чрез подпомагането на естествената защита на организма. Бета глюканите стимулират някои от елементите на клетъчния имунитет, които директно подтискат и унищожават причинителите на инфекции – било то вируси или бактерии. А по съдържанието си на витамин С, шипката няма аналог и благодарение на това предоставя мощен антиоксидантен ефект като предпазва клетките в нашия организъм и играе ролята на силен имуностимулант.“, пояснява д-р Свещникова.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти