Трикове за справяне с великденския пазар

Платена публикация

Трикове за справяне с великденския пазар
Снимка: Thinkstock

Страстната седмица започна и сме на сто процента сигурни, че вече ви обхваща лека паника – от една страна, най-накрая слънчевата пролет се настани трайно и всеки иска да е колкото се може повече време навън, а от друга – ей го къде е Великден, в края на седмицата, и най-вероятно много от вас планират да са на път, сред природа, с близки и приятели и задължително в компанията на вкусен, сладък и леко хрупкав козунак и красиво боядисани яйца, подредени игриво в кошничка с декорации, от които стърчат заешки уши, шоколади и изкуствена трева (честно, докато си го представяхме, изглеждаше супер примамлива идея).

И тук настъпва проблемът – как, за Бога, да се заврем по къщите си, за да замесим козунак, да го оставим да втаса осем пъти, да го мушнем във фурната и да го наблюдаваме със свито сърце през стъклото на печката дали няма да изгори и да се превърне в жълто паве, междувременно да сварим и боядисаме безброй яйца във всички известни и неизвестни нюанси, като всъщност единственото, което искаме, е моментално да напуснем работното и населеното място, и да отидем да блеем в небето от някоя дъхава поляна, далеч от кошнички със зайци, треви и препечени стафиди?

Да не говорим, че е съвършено вероятно да ви е обхванал такъв мързел, че дори не можете да си представите да седите сред облаци от брашно и джвакаща мая, а просто обмисляте да си купите една сусамена кифла, да я наречете КОЗУНАК и с нея да посрещнете най-светлия християнски празник.

Това, разбира се, би бил един много жалък Великден, затова се събрахме на извънредна среща на групата по проблемите на жените, които не искат да месят козунаци (наречена накратко ГППЖКИМК) и се постарахме да намерим решение на тези така тежки проблеми.

Снимка: Thinkstock

След известно размишление, ето какво измислихме:

1. Помолете майка си, баща си, някоя услужлива леля, или свекърва си, ако имате такава, да вземе да ги омеси тези ми ти козунаци, и вие да се куртулисате, и просто в събота да минете, да си ги вземете и да си отидете на почивка. Осигурете им необходимите продукти, целунете тези разкошни жени по бузата и им благодарете от сърце, че са ви отървали от този непосилен труд – това е всичко, което се иска от вас.

2. Седнете пред компютър или си отворете телефона. Влезте в някоя онлайн брошура или нейната мобилна апликация, както правят всички нормални хора в 21 век, и просто си изберете някой прилично изглеждащ козунак, който се продава в най-близкия до вас магазин. Такива, колкото и да не ви се вярва, по Великден има МНОГО.

Кеф ви козунак с локум, кеф ви козунак без локум , кеф ви Панетоне , кеф ви козунак със стафиди, без стафиди, с шоколад, сладко или каквото там обичате да има в козунака – всичко това е налично по магазините в града и единственото, което трябва да направите, е да си изберете магазина, да си изберете козунака и да идете да си го вземете. Ваш, личен, персонален козунак - вкусен, изпечен като хората, мек, хрупкав и вкусен, а не нещо глетаво и тежко, с което можете да утрепете човек, ако го метнете по него (не че ни хрумва защо някой би целил друг човек с цял козунак, но животът е шарен, и всичко се случва).

Пак по същия начин бихте могли да се сдобиете с прекрасни и ярки бои за яйца, с които най-накрая да покажете на семейството, че маслените платна на Майстора и Златю Бояджиев са едно нищо пред вашите умения по изобразително изкуство, а петната по стените и котката, която неблагоразумно е минавала покрай вас, докато сте потапяли осемнайстото яйце в оранжевата боя, само ще затвърдят усещането за празник.

Снимка: Thinkstock

Разбира се, какво е Великден, без някое и друго зайче, надничащо игриво иззад секцията в хола и без венец от цветя? Нищо не е, ние да ви кажем. Така че, беж към великденските декорации и да не сте се върнали без дванайсет заека, три венеца плюшено агънце (че и Гергьовден иде и е добре да наръсите дома с агнета овреме) и купичка с миниатюрни яйчица от хартия.

Ето така би трябвало да постъпи всяка жена, която иска едновременно да изкара хубави празници в духа на традициите, но и освен това да си почине, да се наспи, да излезе с приятели, да попътува и, въобще – да усети смисъла на думата „празник“. А за останалите, които обичат да готвят, къщите им да ухаят на прясно изпечен козунак и великденски сладки – вие пък сте най-лесни! Защото магазините са пълни с всичко необходимо за тази кулинарна прелест – може да си купите яйца, брашно, мая, захар и какво ли още не толкова лесно, че въобще нямате извинение, ако не извъртите осем козунака, тринайсет тави с кифлички и не сварите и боядисате поне 103 яйца (винаги трябва да са нечетен брой!). Нали разбрахте – включвате компютъра или телефона, намирате си онлайн брошура, избирате си най-добрите промоции и останалото оставяме на вас! Ох, дори и на нас ни замириса!

Oще по-лесно ще намерите всички брошури за пазаруване, ако свалите апликациите на Broshura.bg за iOS - ТУК или Android - ТУК

Замириса на вкусен козунак!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти