Планирате ли пътуване в чужбина?

Платена публикация

Планирате ли пътуване в чужбина?
Снимка: ZADBG

За много от нас предстоящите Великденски и майски празници са една чудесна възможност да стегнем куфарите и заминем за чужбина, да видим един различен свят, да починем, да открием нови неща и да се заредим с положителни емоции. Хубаво е обаче, планирайки пътуването, да помислим как най-добре да защитим здравето и собствеността си срещу непредвидени инциденти и ситуации.

Покрай суетенето и подготовката, доста често се случва да пропуснем онази малка подробност, която би ни спестила много главоболия и финансови разходи, а именно необходимата застраховка за пътуване, както и адекватната защита на дома по време на нашето отсъствие.

„Пътувай безгрижно” е промоционалното празнично предложение на Застрахователно дружество БЪЛГАРИЯ - застраховка Помощ при пътуване с безплатно покритие срещу кражба с взлом. Предвид факта, че в последните години компютри, камери и телевизори са сред най-крадени предмети, когато хората напускат домовете си за по-дълъг период, новото предложение на Дружеството предлага една оптимална комбинация от застрахователни покрития, цена и добавена стойност за клиентите.

Така застраховката не само осигурява необходимият комфорт и сигурност по време на пътуването през празничните дни или семейната почивка, но и предоставя необходимото спокойствие и застрахователна защита срещу рисковете от обир на дома. Дружеството не изисква прилагане на опис, а при застрахователно събитие ще покрие сума до 1000 лева при кражба чрез взлом на черна и бяла техника.

Експертите от ЗАД България съветват всички, които тръгват за чужбина през празничните дни, да имат застраховка Помощ при пътуване. Преди всичко, защото лечението в чужбина е много по-скъпо, отколкото у нас. Например за спешна операция на кървяща язва в Германия пациентът трябва да плати около 5000 евро, а цената, която плаща в България НЗОК е малко над 2000 лева, операция на апендицит у нас струва 400 лева, а във Франция над 1000 евро.

Друго предимство е фактът, че застраховката покрива още множество непредвидени разходи – не само медицински, но и загуба на багаж, анулиране на полет по разписание, отмяна на пътуване, правна помощ в случай на необходимост, а сега и защита на дома. В допълнение, цената на застраховката е повече от разумна.

Премията зависи от предпочетения лимит на основното покритие и от избраните допълнителни покрития. При пътуване в Европа експертите съветват да се избере основно покритие от поне 30 000 евро, предвид стандарта на предлаганите медицински услуги. За сравнение цената на индивидуална застраховка с покритие за 10 000 евро е 0,95 лева на ден по основното покритие (медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване и репатриране, спешна дентална помощ), за 20 000 евро е 1,40 лева на ден, а за 30 000 евро струва 1,80 лева. на ден. Както се вижда, разликата в цената е под лев на ден, а покритието се удвоява или утроява.

При възникване на неочаквано събитие и нужда от помощ, клиентите могат да се свържат и да получат пълно съдействие и 24 часово асистанс обслужване от Асистанс компания "Еврокрос” във всяка точка на света. Клиентът не плаща на място нищо, а сумата за ползваните медицински услуги се покрива директно от застрахователя.

Сключването на Застраховка Помощ при пътуване е лесно, бързо и удобно – 24/7 чрез онлайн портала на Застрахователно дружество БЪЛГАРИЯ, дори и преди самото отпътуване, като клиентите сами конфигурират цената на застраховката спрямо подходящите за тях покрития в зависимост от личните им планове и цели на пътуването, както и наличният бюджет.

Застраховка Помощ при пътуване предоставя комплексна защита, спестява доста неприятности в чужбина и немалко средства, които пътуващият или близките му ще трябва да отделят, ако настъпи внезапно заболяване, инцидент или се случи нещо непредвидено.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти