Пет вида мелба, които да опиташ днес

Платена публикация

Envato
Снимка: Envato

За любителите на сладките изкушения лятото е идеалният сезон да експериментират с разнообразни вкусове, топинги и плодове, с които да допринесат към вкуса на любимия сладолед. Комбинацията от вкусове може да погали небцето и на най-изтънчените гастрономи сред нас. Затова са ни нужни точно три съставки: любимите вкусове сладоледи, свежи плодове и много въображение, днес ви даваме пет идеи за мелби, които заслужават да бъдат включени в менюто за идните горещи дни.

Вечната класика

За почитателите на познатите вкусове, които не искат да залагат на нищо твърде екстравагантно предлагаме мелба с шоколадов и ванилов сладолед, вкусовете, които са се доказали като вечна класика. С топинги по наш избор можем да й предадем отличителен вид, но ние силно ви препоръчваме да заложите на шоколадовия сироп и свежи парченца ягода за цвят. Утвърдена комбинация, с който не можете да сгрешите и сме сигурни, че няма да останете разочаровани.

Летни емоции

Вдъхновени от летния сезон ви споделяме и една от най-свежите комбинации за мелба, които сме опитвали. В нея съчетаваме свежи вкусове и добавяме сезонни плодове, за да се възползваме от всички любими летни изкушения. Нужни са ни сладолед с вкус на пъпеш, една топка мента с шоколадови парченца, а като топинг можем да добавим свежи горски плодове и сироп по избор. Този разхлаждащ микс от вкусове се съчетават по най-добрия начин и ни носят така търсената разхлада през горещите дни.

Бърза разходка до Италия

Няма как да не посветим и една рецепта на любимата ни Италия, от която черпим вдъхновени за мелбата, комбинираща в себе си тирамису, пистачио и капучино. Да, всичко това са видове сладолед, за които няма нужда да летите до Италия, а само до най-близкия магазин на Lidl. Тези познати вкусове за любителите на италианската култура с малко сметана за разкош, ще ви пренесат из романтичните улички на Рим още от първата хапка.

За всички експериментатори

Имаме по нещо за всеки. Предлагаме рецепта и за почитателите на екзотичните вкусове и хората, които искат да живеят извън зоната на комфорт - онези, които са в търсене на най-добрата комбинация. Намерихме я вместо вас със сорбетата Gelatelli, собствена марка сладолед на Lidl, която предлага вкусове като лимон, манго, маракуя и касис. Те са от сладоледите, които са с толкова отличителни вкусове заради високото съдържание на сок, че дълго време след това усещаш аромата им. А комбинацията от тези видове е симбиоза между сладоко и кисело, която се допълва толкова перфектно, че те подканват да си направиш втора мелба. За да запазим вкуса на сорбето препоръчваме семпъл топинг като филирани бадеми или други ядки, с които да подчертаем вкуса на останалите компоненти.

Веган изкушение

Помислили сме и за хората, които са се спрели на веган културата. Без значение дали избягваме определена група храни или се храним по този начин ви препоръчваме да опитате вкусовете на марката Vemondo, която може да откриете във веригата магазини на Lidl. Тя предлага комбинации от горски плодове с ванилия или класически млечен с кокосово мляко. Съветваме ви докато избирате своя вкус да се спрете и на щанда със свежите плодове на Lidl, за да изберете любимите плодове, които да добавите към мелбата.

Няма нужда да спираме до тук, защото Lidl  предлага над 70 вида сладолед на собствени марки, които гарантират за качеството и вкуса на любимия ни летен десерт. Комбинациите за мелби са безкрайни, а с всичко нужно можем да се снабдим само с едно спиране до най-близкия магазин на веригата и да се отдадем на вдъхновяващи рецепти с различни вариации от вкусове и свежи плодове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти