Децата стават дизайнери

Платена публикация

Децата стават дизайнери
Снимка: ИКЕА

От 31 октомври талантливите български деца на възраст до 12 години ще имат възможността да нарисуват своята играчка-мечта и да се състезават с деца от цял свят, за да вдъхнат живот на своя приказен герой и да помогнат на дете да влезе в класната стая.

Десетте най-добри рисунки ще бъдат превърнати от ИКЕА в истински плюшени играчки, които през 2015 ще станат част от специалната колекция с кауза „Плюшени играчки в помощ на образованието”.

Кампанията подкрепя проекти за достъп до образование на UNICEF и Save the Children на глобално равнище.

У нас, инициативата се провежда под мотото „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели”.

Рисунките на малките художници могат да бъдат подавани по два начина: онлайн на сайта на конкурса (ikeaplay.bg), и на място в магазина в сектор „Обслужване на клиенти“.

Предложения ще се приемат до 14 ноември, а 20-те победители ще станат ясни на специална церемония на 30 ноември.

Посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица.

Останалите 17 финалисти ще бъдат селектирани от жури, председателствано от известната радио водеща Ива Дойчинова, която събужда слушателите на радио FM + със своето шоу „Ива от сутрин до обед”.

В състава на журито влизат още Кирил Златков, художник и дизайнер, Мая Велянова, ръководител „Интериорен дизайн” в ИКЕА, Таня Радoчай, представител на УНИЦЕФ България и Наталия Вачева. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти