Braun представи последните иновации на фотоепилация в домашни условия

Платена публикация

IPL
Снимка: Braun

Образователното събитие "Тайната на фотоепилация Silk-expert IPL за дълготрайно гладка кожа на тяло и лице" организирано от Braun Bulgaria събра представители на нежния пол, за да им представи последните иновации при фотоепилацията в домашни условия.

Специален гост-лектор на събитието бе д-р Валерия Матеева, експерт-дерматолог в Клиника по Дерматология и венерология, Военномедицинска академия, която заедно с водещата Константина Живова, под формата на дискусия, сподели професионално мнение за един от най-иновативните методи за премахване на нежеланото окосмяване - фотоепилацията.

По време на събитието гостите, заедно с потребителите, които се включиха посредством социалните канали имаха възможността в реално време да зададат своите въпроси на д-р Матеева и да получат експертно мнение и консултация от нейна страна.

braun
Снимка: Braun

IPL фотоепилацията е една от последните иновации когато говорим за методи за трайно обезкосмяване на тялото и лицето. Подходящ е за прилагане в различни анатомични области на тялото, като позволява да се третират както малки участъци, така и големи области. За разлика от всички други методи за обезкосмяване, позволява да се реши неприятният проблем с врастналите косми, различни кожни възпаления и т.н.

Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза, при която светлинната енергия се поглъща от меланина и се трансформира в топлина. Тази топлина се провежда по стъблото на косъма до неговия фоликул (корен), който се нагрява и разрушава заедно с хранещите го кръвоносни съдове, като при този процес не уврежда околната кожа.

Braun Silk-expert IPL излъчва светлинни импулси под повърхността на кожата, които са насочени към меланина в космения фоликул. Меланинът се нагрява, изтласква космения фоликул към фазата на покой и с течение на времето косъмът пада по естествен начин. При продължителна, редовна употреба светлинната енергия способства за предотвратяване на достигането на нежеланите косми до повърхността на кожата и повторният растеж бива трайно редуциран.

За да е ефективна фотоепилацията, е необходимо меланинът да се намира в достатъчно количество в космения фоликул - т.е. колкото по-тъмен и плътен е косъмът, толкова по-бърз и добър ще е ефектът. Със Silk-expert IPL, Braun въвежда интелигентния сензор за цвета на кожата SensoAdapt™, с което отбеляза ключов напредък в категорията на IPL системите за епилация. Технологията премахва напълно нуждата от гадаене и съпоставяне цвета на кожата с цветови диаграми и автоматично настройва интензитета на светлината на оптималното за кожата ниво. За разлика от други уреди, които отчитат само дали кожата може да бъде третирана с IPL, сензорът SensoAdapt™ разпознава цвета на кожата непрекъснато, до 80 пъти на секунда, и наглася интензитета на светлината на точното ниво за всеки импулс. Това е от изключително значение, тъй като цветът на кожата се различава не само в отделните части на тялото, но и в рамките на една зона.

Silk-expert IPL има режим на Плъзгане и Прецизен режим, което позволява лесно адаптиране за различните части на тялото. Режим Плъзгане позволява бързо и ефективно третиране и се препоръчва за големите зони, като краката и ръцете. Прецизният режим е за третиране на чувствителни или малки, труднодостижими зони, като бикини зоната или подмишниците.

braun
Снимка: Braun

Лампата на уреда може да произведе 300 000 импулса, в зависимост от зоните на тялото, които третира потребителят, приблизително равняващи се на 15 години процедури на цяло тяло или 35 години за по-малки зони, като долната част на краката, подмишниците и горна устна.

Braun Silk-expert IPL е клинично изпитан и одобрен от FDA (администрацията за контрол върху храните и лекарствата на САЩ). Клиничните изпитвания* показват, че след 4 седмични процедури, при жените се наблюдава значително намаляване на космения растеж:

•  94% от жените казват, че виждат видими резултати само след 3 месеца употреба*

•  89% от жените отчитат видимо намаляване на окосмяването дори 12 месеца след последната процедура *

На практика безболезнената система за епилация може да бъде използвана както за лице, така и за цялото тяло, и предоставя на жените цялостно решение за всички техни нужди, свързани с премахване на нежеланото обезкосмяване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти