Топ 3 парфюма на Versace, които винаги ще бъдат на мода

Платена публикация

versace
Снимка: prettyshop.bg

Блясък, стил и сексапил – от първото модно дефиле на Джани Версаче до последната колекция, излязла от ръцете на Донатела, името Versace винаги се е свързвало с класа и елегантност, присъщи само на звездите.

Почеркът на Versace е разпознаваем навсякъде. Знаковата горгона Медуза, бароковите принтове, древногръцките мотиви – в световната история се броят на пръсти имената, които толкова силно са повлияли модния бизнес. Дизайните на Versace създават трайно модно течение, а визиите на марката се преповтарят десетилетия наред. Според списание Vogue,

„Versace не просто прави дрехи, които са арт, авангардни и недостижимо елегантни – марката създава обекла за фотографите на червения килим в Кан“.

versace
Снимка: prettyshop.bg

Неслучайно Versace е едно от любимите имена на известни личности като Кайли и Кендъл Дженър, Наоми Кембъл, Карла Бруни, Синди Крауфорд – красиви и самоуверени жени, чийто стил е следван и копиран от цели поколения.

От 1981 г. модната къща създава и аромати – произведения на изкуството, които съвършено да допълнят неподражаемата класа на Versace. Още от премиерата си през 81-ва, Gianni Versace за жени, първият аромат на марката, поставя началото на парфюмни линии, които ще променят хода на индустрията и ще направят името Versace синоним на стил и класа.

Избрахме трите най-култови парфюма на Versace, неподвластни на времето и модата – аромати с разпознаваемия стил и размах на дизайнерската къща.

Versace Crystal Noir

Вечната класика Crystal Noir и до днес е най-продаваният и търсен аромат на Versace. Още с първото вдъхване Crystal Noir оставя усещане за характерните за марката лукс и разкош. Този флорално-ориенталски аромат е създаден за жените, които харесват да подчертават своя сексапил и чувственост.

Елегантният, изчистен дизайн на флакона крие истински шедьовър от неповторими съставки – връхните нотки на джинджифил и кардамон преливат плавно в сърцевина от кокос, гардения и портокалов цвят – симфония от пристрастяващи аромати, завършена изящно върху основа от сандалово дърво, мускус и кехлибар, характерни за всички Versace парфюми.

Според самата Донатела Версаче, Crystal Noir е рядка, деликатна есенция – гарденията придава нежна женственост, а дълбочината на кехлибара и мускуса загатва за тъмната, мистериозна страна на аромата. Парфюмът олицетворява дуалистичността на женската природа, която я прави непредвидима, но и завършена.

Versace Dylan Turquoise

Един от новите аромати на Versace, който съчетава едновременно класиката на марката с последните трендове в света на парфюмерията. Създаден от Софи Лабе, една от иконите на индустрията, този парфюм е вдъхновен от отмората и лекотата, които носи бягството и уединението на самотен остров. Описван като чувствен и младежки, Dylan Turquoise носи романтиката на морски залез. Характерна за аромата е връхната нотка от лимон Primofiore, съчетан с италианска мандарина и розов пипер. Сърцевината от гуава, фрезия, касис и жасмин носи усещането за екзотичност и чувственост, в контраст с култовата за Versace основа от кедър и мускус.

Създаден в две части – за Нея и за Него, Dylan Turqoise носи лятна свежест и безгрижие, но и не изневерява на елегантния Versace почерк.

versace
Снимка: prettyshop.bg

Versace Eros

versace
Снимка: prettyshop.bg

Когато говорим за мъжки парфюми, Eros е безспорният лидер. Името му произлиза от древногръцкия бог на любовта и страстта Ерос, а символиката е очевидна – това е аромат за богове. Връхните нотки от мента, зелена ябълка и лимон носят изненадваща тръпчивост и хладна свежест, елегантно допълнени от сърцевината от амброксан и здравец.

Основата завладява с неочакваното съчетание от мадагаскарска ванилия, кедър от Вирджиния, ветивер и дъбов мъх – съставки, които придават на аромата дълбочина и неустоима мекота. Дизайнът на флакона, с главата на Медуза и тематичните за Versace гръцки мотиви, правят Eros един от най-търсените мъжки парфюми на Versace, чиято класа остава извън преходността на модата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти