Проверено: открихме най-добрата маска за бърз растеж на косата

Всяка жена си мечтае за дълга и здрава коса, но често в желанието ни да бъде дълга, тя не е здрава, а ако искаме да е здрава – трябва да се лишим от дължината ѝ.

Има обаче полезни трикове, които да следваме и да се радваме на изумителна грива. Сред тях са:

1. Подстригвайте на всеки 3 месеца, че понякога и по-често, защото не е от толкова голямо значение дължината, а здравината на косата. Не се фокусирайте толкова върху загубата на онези 2 сантиметра дължина на косата, защото често липсата им е почти незабележима, но ако пък ги има и са сухи и изпръхнали – ще се заплитат и ще ви дразнят.

2. Един трик докато миете косата си, е да я намокрите и първо да използвате балсам по краищата ѝ, след това шампоан и накрая отново балсам. Докато е с балсам втория път, я разресвайте нежно и внимателно с много едър гребен за коса, за да не ви се налага да се борите на по-късен етап със сплетени кичури и да я накъсвате и скубете.

3. Избягвайте до колкото можете постоянното третиране на косата със сешоар, преса за коса и маша. Освен това използвайте козметика, която предпазва косъма от термичната обработка и щади допълнително косата ви. И не забравяйте - никога не сушете косата си на най-горещата струя, нито пък я изправяйте или къдрите на най-високите градуси на уреда.

4. До колкото можете избягвайте тупирането за постигане на обем в косите, защото това уврежда косъма.

10 храни, които помагат на косата ви да порасне

А ето я и най-популярната маска за стимулиране растежа и гъстотата на косата, която наистина действа:

Смесете в купа:

2 с.л. тривитаминол. Купува се от всяка ветеринарна аптека, това не е нищо повече от комбинация от витамините А, Е и D3, които укрепват косата.

2 с. л. кисело мляко, което също подхранва косъма.

1с.л. водка, ракия, уиски или друг концентриран алкохол (без бира) – алкохолът загрява скалпа, което позволява кожата да поеме по-добре от маската и всички съставки да проникнат добре в корените на косата.

1 с.л. хума – хумата прави косата ни жизнена и здрава.

d
Снимка: iStock

1 жълтък – в яйчния жълтък се съдържат много витамини и полезни вещества, които влияят добре на косата, подхранват я, помагат й да се възстанови след поражения от слънцето или химически препарати. Най-ценен е витамин B3., който регулира скоростта, с която расте косата,.

1 с.л. пчелен мед – пчелният мед е с всепризнати ползотворни качества за организма ни, а косата ни става много мека и здрава благодарение на него.

Разбъркайте съставките и нанесете в корените на косата внимателно, равномерно, а след това масажирайте скалпа с пръсти 5-10 минути. Бихте могли да увиете косата си с найлонова шапчица и кърпа, за да се затопли кожата хубаво и така маската ще проникне много добре в корените на косата. Останете с маската за час и отмийте с хладка вода и шампоан.

Ако редовно правите всичките ми трикове срещу накъсване на косата, което всъщност я прави нездрава и по-къса, в комбинация с правене на тази маска на всеки 2 седмици, косата ви ще бъде много по-дълга, красива и здрава с почти никакви усилия.

10 умни, но доста странни трика за коса

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти