Направете си ново лице....с грим

Направете си ново лице....с грим
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Контуриране на лицето – какво означава това? Контурирането е обичан от гримьорите похват, чрез който могат да изменят и подобрят формата на лицето, например да скрият по-едри бузи, като подчертаят скулите.

Не е нужно да сте професионалисти, за да овладеете този похват. Важно е само да знаете няколко лесни трика.

Като начало контурирането се постига с различни по цвят покривни продукти за лице, които обаче трябва да са близки до цвета на кожата ви. Тоест, по-тъмният фон дьо тен не трябва да стои като маска върху лицето. По-скоро използвайте вашия стандартен любим фон дьо тен и един-два тона по-светъл коректор.

Преди да започнете „работа“, нанесете върху предварително почистената кожа основа за грим. Тя ще изглади дребните несъвършенства и ще помогне на грима да се запази по-дълго време така, както сте го нанесли. След нея можете да изравните тона на лицето и да прикриете малките проблеми като пъпчици или капилярни звезди с помощта на ВВ крем или фон дьо тен.

И така идва ред на по-сериозната част.

Светлият коректор можете да нанесете около очите и леко издължавате към слепоочията. Целта е да се придаде на лицето по-свеж вид. Със същия светъл коректор можете да направите една права линия по дължината на нослето. Така ще го направим да изглежда хем по-малък, хем по-прав, чудесно решение за всички, които природата не е дарила с перфектен нос.

С помощта на светлия коректор можем да изменим визуално и челото. Ако то е по-малко и ниско, то нанесете повече от коректора върху него. Светлите тонове ще го направят да изглежда по-голямо. Ако пък е прекалено високо, то тогава потъмнете леко в областта към косата. По този начин ще го „смалите“.

Бузите и скулите могат да се оформят с помощта на светлия коректор и тъмната пудра. Тъмните тонове се поставят по средата и към ушите на бузите, а светлите – под и над тъмните.

Винаги, когато контурирате трябва да внимавате с количествата нанесени продукти. Фон дьо тенът и коректорът трябва да са покривни, но не и да стоят като изкуствена маска върху лицето. Другото важно правило е да прелеете добре нюансите. За целта ползвайте гъбичка за нанасяне на грим, която обаче трябва да изпирате след всяко ползване.

По този начин ще избегнете опасността от нанасяне на трети, тотално нежелан цвят, останал от предходното гримиране.

Козметиката може да ни помогне да скрием дребните несъвършенства и да подчертаем най-добрите си страни. Всичко зависи от нас и желанието ни да си помогнем сами.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент