Направете си ново лице....с грим

Направете си ново лице....с грим
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Контуриране на лицето – какво означава това? Контурирането е обичан от гримьорите похват, чрез който могат да изменят и подобрят формата на лицето, например да скрият по-едри бузи, като подчертаят скулите.

Не е нужно да сте професионалисти, за да овладеете този похват. Важно е само да знаете няколко лесни трика.

Като начало контурирането се постига с различни по цвят покривни продукти за лице, които обаче трябва да са близки до цвета на кожата ви. Тоест, по-тъмният фон дьо тен не трябва да стои като маска върху лицето. По-скоро използвайте вашия стандартен любим фон дьо тен и един-два тона по-светъл коректор.

Преди да започнете „работа“, нанесете върху предварително почистената кожа основа за грим. Тя ще изглади дребните несъвършенства и ще помогне на грима да се запази по-дълго време така, както сте го нанесли. След нея можете да изравните тона на лицето и да прикриете малките проблеми като пъпчици или капилярни звезди с помощта на ВВ крем или фон дьо тен.

И така идва ред на по-сериозната част.

Светлият коректор можете да нанесете около очите и леко издължавате към слепоочията. Целта е да се придаде на лицето по-свеж вид. Със същия светъл коректор можете да направите една права линия по дължината на нослето. Така ще го направим да изглежда хем по-малък, хем по-прав, чудесно решение за всички, които природата не е дарила с перфектен нос.

С помощта на светлия коректор можем да изменим визуално и челото. Ако то е по-малко и ниско, то нанесете повече от коректора върху него. Светлите тонове ще го направят да изглежда по-голямо. Ако пък е прекалено високо, то тогава потъмнете леко в областта към косата. По този начин ще го „смалите“.

Бузите и скулите могат да се оформят с помощта на светлия коректор и тъмната пудра. Тъмните тонове се поставят по средата и към ушите на бузите, а светлите – под и над тъмните.

Винаги, когато контурирате трябва да внимавате с количествата нанесени продукти. Фон дьо тенът и коректорът трябва да са покривни, но не и да стоят като изкуствена маска върху лицето. Другото важно правило е да прелеете добре нюансите. За целта ползвайте гъбичка за нанасяне на грим, която обаче трябва да изпирате след всяко ползване.

По този начин ще избегнете опасността от нанасяне на трети, тотално нежелан цвят, останал от предходното гримиране.

Козметиката може да ни помогне да скрием дребните несъвършенства и да подчертаем най-добрите си страни. Всичко зависи от нас и желанието ни да си помогнем сами.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти