Може ли да се пръска парфюм в косата?

Може ли да се пръска парфюм в косата?
Снимка: netinfo

Трябва ли да се впръсква парфюм в косата? Това е въпрос, на който могат да се дадат различни отговори.

Като цяло не е добре в косата да се впръскват дезодоранти и тоалетни води, но пък много дами искат да запазят уханието на любимия си аромат по-дълго време върху себе си и без да се замислят пръскат смело в косите си.

Има няколко неща, които трябва да знаете, ако слагате парфюм и в косата си.

Първото е, че е добре да погледнете на опаковката колко процента алкохол са отбелязани като съдържащи се в субстанцията. Най-често в парфюмите се добавят до 20% алкохол, за да издържат по-дълго време. Това може да се определи като необходимото зло.

Ако ще слагате обаче аромат в косите си, то не трябва да има повече от 10% алкохол.

Също така не трябва да се впръсква от близо върху косите, тъй като така ще ги намокри и насити с алкохол. Най-добре ще е да пръснете парфюм във въздуха пред вас и да минете със затворени очи и уста през ароматния облак, който ще се получи.

Друг вариант е класическото поставяне на капка парфюм зад ухото. Така ще сте сигурни, че ухаете добре, без да тормозите косата си с излишно натоварване с химия.

Има и конкретни парфюми, на които е обозначено, че са подходящи както за коса, така и за тяло. Те включват в състава си жожоба, витамин Е или алое вера и се отразяват благотворно и подхранващо на косата.

В никакъв случай не пръскайте дезодорант в косите си. Тези продукти са предназначени само за подмишници и не са подходящи за други части на тялото, освен ако не е изрично обозначено на флакона.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти