Може ли да се пръска парфюм в косата?

С ухание на женственост
Снимка: sxc.hu

Трябва ли да се впръсква парфюм в косата? Това е въпрос, на който могат да се дадат различни отговори.

Като цяло не е добре в косата да се впръскват дезодоранти и тоалетни води, но пък много дами искат да запазят уханието на любимия си аромат по-дълго време върху себе си и без да се замислят пръскат смело в косите си.

Има няколко неща, които трябва да знаете, ако слагате парфюм и в косата си.

Първото е, че е добре да погледнете на опаковката колко процента алкохол са отбелязани като съдържащи се в субстанцията. Най-често в парфюмите се добавят до 20% алкохол, за да издържат по-дълго време. Това може да се определи като необходимото зло.

Ако ще слагате обаче аромат в косите си, то не трябва да има повече от 10% алкохол.

Също така не трябва да се впръсква от близо върху косите, тъй като така ще ги намокри и насити с алкохол. Най-добре ще е да пръснете парфюм във въздуха пред вас и да минете със затворени очи и уста през ароматния облак, който ще се получи.

Друг вариант е класическото поставяне на капка парфюм зад ухото. Така ще сте сигурни, че ухаете добре, без да тормозите косата си с излишно натоварване с химия.

Има и конкретни парфюми, на които е обозначено, че са подходящи както за коса, така и за тяло. Те включват в състава си жожоба, витамин Е или алое вера и се отразяват благотворно и подхранващо на косата.

В никакъв случай не пръскайте дезодорант в косите си. Тези продукти са предназначени само за подмишници и не са подходящи за други части на тялото, освен ако не е изрично обозначено на флакона.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент