Мода срещу екозамърсяването

Мода срещу екозамърсяването
Снимка: netinfo

Отдадеността на италианската компания за облекла "Benetton Group" към опазване на природата и безопасност на продуктите бе подкрепена от неправителствената екологична организация "Грийнпийс" ("Greenpeace").

Съпричастността на Benetton Group, която следва дългогодишна политика за опазване на околната среда и безопасност на потребителите, превърнала се във фундамент за компанията, получи признание от "Greenpeace". Групата се нарежда сред водещите фирми, притежаващи екологично съзнание и глобална тактика за справяне със замърсяването, безопасност на продуктите и прозрачност на информацията по цикъла на снабдяване. "Greenpeace" похвали "Benetton Group" "за това, че комбинира принципите на превенция и защита, постигайки нула вредни емисии на токсични вещества, по време на целия си производствен процес".

Продуктите на "Benetton Group" следват най-стрикните международни стандарти за безопасност. Преди време този растящ ангажимент даде резултат в прогресивното поставяне на етикет "ECO SAFE" в продуктовите линии на групата: една от множеството инициативи през годините. В последно време компанията е заета с представянето на контролни системи от ново поколение, следящи производствения процес, с цел постигане на максимални резултати.

Това се прави, за да бъде гаранция, че през 2020 година нито един доставчик на групата няма да използва химични вещества, които могат да бъдат потенциално вредни за човека или заобикалящата го природа.

Наскоро "Benetton Group" се присъедини към интернационалната коалиция ZDHC (Zero Discharge of Hazardous), занимаваща се с елиминирането на емисиите на опасни химични вещества. Целта ѝ е да сподели ноу-хау с целия сектор, работейки ръка за ръка с водещите компании за производство на облекло.

Признанието от "Greenpeace" идва като потвърждение за позитивните ценности на групата, която продължава екологичното си и целесъобразно развитие. Този процес също така е и стимул за впрягане на силите и в бъдеще за защита на хората и локалните общества в Италия и по света, с които компанията работи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти