Създадено за Maybelline

Малка тайна за свеж поглед без тъмни кръгове под очите

козметика
Снимка: iStock

Тъмните кръгове под очите могат, както никое друго кожно състояние, да ни накарат да изглеждаме изморени и по-възрастни. Дори пачият крак в ъгълчетата на клепачите не могат да нанесат тези поражения върху външния вид.

Основните причини за тъмните кръгове ги знаем – липса на сън, прекалено взиране в компютъра (т.нар. ефект на синята светлина) и прекаляване с алкохол предишната вечер.

Но все пак нека припомним какво кара тъмните кръгове да се появяват под очите точно от умора.

Дали ще имате или не тъмни кръгове и колко открояващи ще са те, зависи от цвета и дебелината на кожата в този участък. Тъмните кръгове всъщност са от отразяването на светлината от кръвоносните съдове, които са под кожата.

Когато сме изморени, кръвоносните съдове се разширяват и светлината се отразява така, че тъмните кръгове изглеждат по-наситени.

Без значение каква е причината за тъмните кръгове около очите ви, сме сигурни, че ви се иска да ги изтриете като с гумичка. Просто хоп, и да ги няма. Е, възможно е.

Maybelline
Снимка: Maybelline

Maybelline Instant Anti Age Eraser е мултифункционален продукт, който прикрива, озарява и освежава деликатната област около очите и служи за контуриране.

Съдържа екстракт от годжи бери и пептиден комплекс Haloxyl. Продуктът подобрява структурата на кожата, хидратира и покрива тъмните кръгове, така че да сте с озарен поглед през целия ден.

Някои от качествата, които допадат много на пробвалите вече новия коректор на Maybellinе, са удобната опаковка и моменталният ефект

Коректорът се завърта един-два пъти, за да се появи продукт на върха на меката гъбичка. С нея леко потупвате зоната под очите и само за секунди тъмните кръгове са изчезнали, сиянието на погледа се е върнало и цялото лице изглежда по-младо.

Припомняме, че правилният начин да нанасяте коректор за оптимален ефект е под формата на триъгълник, чиято основа е долният клепач, а върхът стига до основата на скулите.

Maybelline
Снимка: Maybelline

Можете да вземете по-светъл и по-тъмен нюанс на Maybelline Eraser и да контурирате лицето си като истински професионалисти.

Коректорът може да се ползва за прикриване и на други малки несъвършенства – тъмни петна, белези от акне и т.н.

Kоректорът е наличен в различни нюанса и можете да го откриете в дрогериите и магазините за козметика.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти