Когато ноктите растат бавно

Когато ноктите растат бавно
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Всяка дама иска да има хубав, добре поддържан маникюр. Ноктите обаче са коварни и често имат навика да се чупят и да развалят цялостната визия на пръстите ни.

Когато един се счупи до дъно, се налага да намалим дължината и на останалите девет, защото иначе не стои особено красиво. Още по-изнервящо става, когато забележите, че ноктите на ръцете сякаш не растат или поне го правят прекалено бавно.

Каква е причината за това и как може да се справите с този проблем, ще прочетете по-долу.

Ноктите и косата са като огледало за цялостното състояние на организма. От изключително значение са хранителните вещества, които приемате - желязо, белтъчини, калций, йод, витамини и тн. Тези вещества обаче, се разпространяват из тялото благодарение на кръвта.

Това означава, че ако имате проблеми с кръвообращението и не достатъчно оросяването на крайниците ви, ноктите няма да получават нужните хранителни вещества и не могат да растат, нито да бъдат здрави и красиви.

Решението на този проблем се крие в масажа на ръцете. Маникюристката може да свърши тази работа, както и вие самите.

Нужно е просто да разтривате внимателно китките, дланите, пръстите и плочките на ноктите. Няма да сбъркате, ако комбинирате масажа с подходящ подхранващ крем.

Друг фактор за растежа на ноктите е сезонът - през лятото ноктите растат по-бързо, заради топлината. С настъпването на есента и зимата стават по-сухи и чупливи.

Може да си правите ваничка за нокти. Със сигурност сте чували от баба си, че водата помага на ноктите да растат по-бързо. Изпробвайте в една чаша вода да разтворите супена лъжица йодирана сол. Накиснете добре почистените нокти за известно време в този разтвор.

Задължително е да приемате комплекс от витамини, за да сте спокойни, че на тялото ви не му липсват полезни хранителни вещества.

Що се отнася до купешки продукти - във всеки козметичен магазин със сигурност ще намерите най-различни лакове и мазила за заздравяване, блясък и бърз растеж на ноктите. Търсете такива, които имат в състава си протеинов комплекс и D-пантенол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти