Как да подчертаем очите си с перфектната очна линия

Очната линия е перфктният начин за очертаване на очите.

За първи път древните египтянки поставяли гримът по този начин, като целта им била да предпазят очите си от инфекции, както и да намалят блясъците от слънцето в очите си. Гримът бил използван и за да предпазва от зли очи, а когато гробницата на Тутанкамон била отворена през 1920 г., очната линия се разпространила и на Запад.

В зависимост от това как поставяме този малък, но значителен детайл, можем да променим формата на очите си и те да изглеждат изкусителни.

Но как да поставяме очна линия като професионалисти, симетрично и без много усилия - това със сигурност не е лека задача. В новото видео от канала Natali's beauty научаваме обаче всичко в най-прости стъпки.

Първото и много важно правило за начинаещи е да работим стъпка по стъпка паралелно по двете очи.

За начало трябва определим къде точно ще приключи опашчицата на очната ни линия. Този трик е много лесен – вземете четката и прокарайте мислено линия по продължение на долния клепач към слепоочието ви. Въпрос на вкус е колко високо ще бъде поставена тя. Колкото по-висока е опашчицата обаче, толкова по-драматичен ще бъде погледът ви. Имайте го предвид.

Един от най-важните трикове за поставяне на очната линия, така че да бъде с абсолютно еднакви размери и на двете очи е да отбележите къде ще приключва тя с мъничка точка с черни сенки за очи, защото те най-лесно ще се изтрият ако има нужда от корекция в името на симетрията.

След това съединете най-външната точка на горния клепач с нарисуваната точица, отново с черни сенки.

Ред е и на самата опашчица. Прокарайте права линия от високата точка към центъра на клепача.

След това съединете с вътрешното ъгълче на окото към средата на клепача бавно и внимателно, възможно най-прецизно.

Важно е да правите тънки линии, защото би било много по-лесно да удебелите очната си линия впоследстие, отколкото да я направите по-тънка.

Ето, че структурата на очната линия вече е готова и вече можем да я запълним с доста по-устойчив и наситен продукт.

Ако искате очната ви линия да изглежда максимално плътна, запълнете с продукта вътрешността на горния клепач, точно при миглите. Тогава обаче трябва да сте сигурни, че продуктът е водоустойчив, за да не се размаже и по долния клепач.

Ако искате очната ви линия да бъде по-плътна, винаги можете да го направите.

Ако искате да бъде по-издължена във вътрешното ъгълче на окото, за да напомня погледа на котка – също. Абсолютни правила в грима няма, но това са основите, за да ви е по-лесно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти