Създадено за eMAG

Как да купите онлайн дамски обувки, които да са ви по мярка

а
Снимка: iStock/Getty Images

Толкова са красиви и са на толкова добра цена, че не можете да им устоите! Поръчвате новите си дамски обувки онлайн, изгаряте от нетърпение, докато ги чакате да пристигнат, и накрая… не ви стават. Познато ли ви е?

Пазаруването на дамски обувки онлайн е страхотно! Но за съжаление, невинаги е успешно. Приготвили сме няколко специални съвета, които ще ви помогнат да се справите с този проблем.

Измерете стъпалата си

Стъпете на лист хартия и очертайте стъпалата си. След това измерете разстоянието от петата до върха на най-дългия си пръст. Така лесно ще можете да изберете точния за вас размер според таблиците с номерации на производителите.

Използвайте таблиците с размери правилно

И сами знаете, че при различните дамски обувки, дори и с еднакъв номер, може да има реални разлики в размера. Всъщност се случва да има разлики дори между сериите на една и съща марка. Но често в сайтовете, които предлагат обувки на различни производители, има само една таблица за размери. В такъв случай приемете, че тази таблица е ориентировъчна. Влезте в сайта на производителя на обувките, които сте харесали, и там потърсете достоверна информация за номерацията. След това се върнете в онлайн магазина и си поръчайте точния размер.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Купувайте познати марки

Ако въпреки всичко все още имате съмнения, просто се насочете към марка, която вече сте носили. Изберете същия размер, който ви е паснал преди. Така вероятността новите обувки да не ви станат е много по-малка.

Пазарувайте от сайтове, в които изображенията се увеличават

Много е трудно да добиете представа за реалния материал и визията на обувките от една малка снимка на телефона. Затова поръчвайте дамски обувки от сайтове, които предлагат снимки от различни ъгли и възможност за увеличаване на изображенията. Така няма се изненадате неприятно, когато доставката пристигне.

Търсете снимки на обувките върху модели

Можете да добиете много по-ясна представа за начина, по който стоят обувките, ако ги видите на снимка, на която са обути на краката на модел. Така ще прецените колко са изрязани, колко са високи, как стоят токчетата и т.н. По-добрите търговци предлагат подобни снимки от различни ъгли и при различно осветление, което ще ви даде възможност да се ориентирате още по-добре.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Започнете с по-бюджетен модел

Ако производителят ви е непознат или купувате от нов за вас сайт, не започвайте с най-скъпия модел обувки. Нека първата поръчка да бъде тестова, така че да не рискувате твърде голяма сума. За съжаление има много сайтове, които могат да ви заблудят. След като установите, че сайтът е коректен и обувките са по мярка, продължете да пазарувате така, както ви харесва.

Проверете правилата за връщане и замяна

Последната полезна стъпка преди да натиснете бутона „Поръчай“ е да проверите каква е политиката за връщане и замяна в онлайн магазина, който сте избрали. Всеки сайт трябва да има специален раздел, съдържащ тази информация, така че го намерете и прочетете. Дали има опция за преглед и тест на пратката? В какъв срок и при какви условия можете да върнете обувките, ако получите не това, което сте очаквали, или да поискате замяна, ако сте сбъркали размера? Това ще ви помогне да решите дали изобщо си струва да пазарувате от сайта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти