Изненади за празника на жената

Изненади за празника на жената
Снимка: Thinkstock

Всички си спомняме как като деца късахме цветя от градинките, за да ги подаряваме на майките си на 8-ми март. Мъжете пък бързаха по улиците с големи букети, които да поднесат на любимите си жени.

Денят на жената е един от най-обичаните празници у нас, на който малки и големи изразяват обичта и уважението си към най-специалните за тях дами. Освен това е и рождения ден на сайта Edna.bg!

В България го почитаме и като Ден на майката. И въпреки че обичаме майките си всеки ден, 8-ми март е идеалният повод да им го докажем и да ги трогнем за пореден път.

Историята на празника започва в Ню Йорк, когато група жени, работещи в текстилни фабрики, организират протестен митинг. Те настояват за по-добри условия на труд и равни права с мъжете. От 1909 г. до 1913 г. в Америка Денят на жената е бил честван в последната неделя на февруари.

През 1910 г. на международна конференция на работещите жени в Копенхаген е взето решение Денят на жената да се чества всяка година.

Официално на 8-ми март 1914 г. празникът е почетен в Германия, Дания, Австрия и Швейцария. През 1977 г. Общото събрание на ООН обявява 8-ми март за международен ден на жената.

У нас с наближаването на празника усилено започват да се обмислят идеи за това къде да заведете половинката си, за да я накарате да се чувства истински щастлива и заредена с положителни емоции.

Ако искате да посрещнете 8-ми март по незабравим начин и да впечатлите жената, която обичате, най-доброто място, на което може да го направите, е Sofia Event Center в Paradise Center.

На 7-ми март от 23:00 часа очакваме всички там, където заедно да прекараме една запомняща се нощ с партито “Glow in the dark”, на което специален гост ще бъде световноизвестният DJ Tom Novy – дългогодишен резидент на клуб Space Ibiza.

И нека все пак не забравяме, че всяка жена заслужава да се чувства обичана и желана всеки ден, затова намирайте поводи да поглезите своята не само на 8-ми март!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти