Създадено за Merz Spezial

Хиалурон или колаген – дилема като „да бъдеш или да не бъдеш“?

Merz
Снимка: iStock

Влюбени сме в новите ангелски крем мусове с хиалурон или колаген немския експерт по красота Мерц Специал

Дори химията и биологията да не са били любимите ви предмети в училище, когато избираме козметиката си ни се налага да познаваме съставките и тяхното действие. А и нека си признаем – химията изведнъж става доста по-забавна, когато ни помага да бъдем красиви.

Две са основните „царици“ на съставките в кремовете през последните години – хиалуроновата киселина и колагенът. И двете са естествени за тялото, но изпълняват различни функции, свързани с добрия външен вид и здравето. Хиалуроновата киселина е като магнит за водата и „властва“ над хидратацията на кожата, а колагенът е „господарят“ на еластичността и здравината й, наред с други важни функции за ставите например.

В зависимост от състоянието на кожата ви, ще имате нужда от допълваща грижа с една от двете съставки, за да постигнете целите си, но коя да изберете? За да решите тази задача по предмета „естествена химия на красотата“, ние сме ви подготвили кратко бюти помагало:

Имате нужда от хиалуронова киселина, ако:

- искате кожата ви да е видимо хидратирана, супер мека, пухкава и сияйна;

- имате млада кожа с фини линии, които искате да направите незабележими;

- искате кожата ви да не се зачервява толкова много;

- да е защитена от замърсяванията на околната среда, тъй като последни проучвания сочат, че хиалуронът има антиоксидантни свойства.

Най-новото предложение за лека и нежна грижа с хиалуронова киселина е на немския експерт по красота Мерц Специал – Мерц Специал Крем Мус Хиалурон. Нанасянето му е нежно като ангелска целувка, защото е под формата на въздушна мус пяна, сякаш се мажете с шепа облаче. Попива изключително бързо и не оставя следи. 

Merz
Снимка: Vedra International

Мерц Специал Крем Мус Хиалурон съдържа още алое, морски глюкозамин и екстракт от морски водорасли за още по-ефективна хидратация. Морският глюкозамин стимулира естествената продукция на хиалуроновата киселина в клетките, а морските водорасли възпрепятстват загубата  на естествения запас от влага на кожата. Иновативната мус-формула осигурява оптимална абсорбция на активните съставки и така те могат да разгърнат своето действие дълбоко в кожата.

Имате нужда от колаген, ако:

- виждате признаци на стареене на кожата и искате тя да бъде видимо подмладена;

- желаете да подобрите еластичността на кожата;

- искате тя да бъде като на 25-годишна;

- мечтаете за стегнати контури.

Merz
Снимка: iStock

Колагенът е основният структурен протеин на извънклетъчното пространство във всички кожни слоеве и осигурява плътността, стегнатостта и еластичността на кожата. Колкото по-еластична е кожата, толкова по-малко се набръчква. С годините съдържанието на колаген в кожата намалява, по-точно с 1% всяка година, след като навършите 21 години, поради което постепенно ще усетите нуждата от него.

За да компенсирате тази загуба и да запазите младежкия вид на кожата си възможно най-дълго, имате нужда от качествен продукт с колаген. Такъв е новият Мерц Специал Крем Мус Колаген. Чистият колаген в муса спомага за намаляването на появата на бръчки чрез дълбоко овлажняване, а добавения колаген-активатор с естествен произход допринася за стимулацията на естествения механизъм на производство на колаген.

Merz
Снимка: Vedra International

Съдържащият се витамин С защитава от свободните радикали и спомага за предпазване от преждевременно стареене. Кожата е мигновено хидратирана, свежа и с подобрена еластичност.

А ако сте отговорили на всички въпроси по-горе с „да, искам“, то тогава спокойно можете да съчетаете ползите и на двата крем-муса. Вашият ритуал може да бъде:

Сутрин – Мерц Специал Крем Мус с хиалурон за да хидратация през целия ден

Вечер – Мерц Специал Крем Мус с колаген за да дадете възможност на кожата да се регенерира и подобри еластичността си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти