Гримът на работещите майки – блестящи сенки и нежен гланц

грим
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

На много от нас денят започва много рано с бурни детски прегръдки, гримиране с една ръка, докато с другата подаваш чорапите, къде ми е суичъра, искам с къси панталони, нищо, че вали, оправяме прическата с две леки разрошвания на косата и излизаме.

Дългият ден, в който рядко остава време за хубав обяд и спокойно следобедно кафе, завършва някъде след 10, когато за малко оставаме на спокосйствие в тишината на заспалата къща, само за да легнем и няколко часа по-късно да започнем същия бяг отначало.

Не, жени като нас не се оплакват, защото харесват всичко, което им се случва. Балансът между децата, работата, съпруга и личния живот ни карат да се чувстваме супержени.

Но за съжаление умората се натрупва, лишаването от някои важни хранителни вещества (нали все бързаме и все сме на диета), оставят на лицето ни своя отпечатък.

Някъде след 30-те сенките се настаняват за постоянно под очите ни, кожата започва леко, но категорично да повяхва и цялото ни излъчване изобщо не отговаря на представа за супержена.

сенки грим жена
Снимка: Thinkstock

Докато чакаме да дойде моментът, в който ще забавим темпото, децата малко ще поотраснат и в работата нещата ще се успокоят, можем да прибегнем до малки грим-трикчета, които ще озарят лицето и никой няма да ни пита "ти да не си болна нещо“.

Съвсем лесно е, не се притеснявайте, няма да отнеме време.

Трябва просто да смените класическите пастелни сенки, с които сте свикнали от толкова години, с блестящите им варианти.

Не говорим за тежък диско блясък, а за лек перлен ефект.

сенки
Снимка: Thinkstock

Благодарение на него светлината, която пада върху лицето ви, се отразява и изглеждате по-свежи.

Отдолу на всяка цена сложете коректор – както на клепачите, за да служи за основа на сенките, така и под очите.

Припомняме ви и правилния начин за слагане на коректор под очите, за да не изглеждате като „замазани“, а като супер естествени, свежи, супер мацки.

Сложете малко спирала, гланц за устни, никакво матово червило, то е за момичета под 25, и посрещнете новия ден с новите предизвикателства с високо вдигната глава ;)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти