Естествено красива прическа без излишни усилия

Естествено красива прическа без излишни усилия
Снимка: Thinkstock

В последните месеци истински хит сред тенденциите в прическите е натуралният вид на косата. Тоест, косата да не е оформена в специална прическа, да е права като праз или направена на кукленски букли, а просто да е леко начупена и пусната свободно по раменете.

Разбира се, почти във всички случаи този ефект е постигнат отново с четка и сешоар.

Все пак много по-удобно е просто да срешете косата си и да я оставите леко начупена, отколкото да отделяте специално време за изправяне или къдрене с преса, мачкане с пяна за коса и т.н.

Какво обаче е нужно на косата, за да изглежда добре без излишни усилия? На първо място тя трябва да е здрава, за да изглежда красива от самосебе си.

Замислете се в стремежа си винаги да изглеждате добре и да сте с прическа, какво причинявате на косата?

Горещата струя на сешоара и пресата за къдрене или изправяне нанасят най-голяма вреда на косъма. Прибягвайте колкото се може по-рядко до тези методи за оформяне. Освен това щадете косата в основата ѝ. Именно там са новоизрасналите коси, които са най-здрави, за разлика от изсушените и нацъфтели краища.

Що се отнася до крайчетата на косата, то те трябва да бъдат подстригвани редовно. Намерете си фризьор, който знае точно колко е един сантиметър и не го бърка с една педя и ще ви подстригва, без да лишава косата от дължината ѝ.

Според типа на вашата коса, си набавете и използвайте редовно маски и балсами. Изрусените коси имат нужда от най-старателна грижа, тъй като те са най-увредени от изсветляването. Те трябва да бъдат дълбоко подхранвани и матирани редовно, за да не губят свежестта и обема си.

Не бъдете пристрастени към сешоара и пресата. Вижте как би изглеждала косата ви без помощта на тези уреди и дали така няма да ви хареса повече. Зимно време е трудно да не използвате сешоар, но се постарайте да регулирате температурата на струята и да щадите основата на косата.

 

За да създадете обем на косата, не е нужно да си правите така наречените "вафли" с преса в корените, които освен че изглежда смешно и зле, увреждат косъма.

Трябва просто да наведете главата и косата надолу, докато сушите и с помощта на едната ръка да разшовате кичурите и да намачквате леко краищата. Така ще получите ефекта на по-бухнала коса с приятно накъдрени краища.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти