Да поговорим за целулита

Да поговорим за целулита
Снимка: Thinkstock

Целулит е кошмарна дума за всяка жена и противно на очакванията - дори и за младите дами. Възрастта, колкото и да не ни се вярва, не е решаващ фактор за появата на целулит. Дори тийнейджърите имат целулит, твърдят дерматолозите.

Според някои статистики 90% от тях имат портокалова кожа. Стряскащо, нали. Факт, който се дължи на заседналия начин на живот на повечето подрастващи, на консумирането на нездравословна храна и на носенето на много стегнати дрехи.

И все пак лекарите не могат да са до край категорични, че само нездравословния начин на живот е причина за появата на целулита. Някои твърдят, че гените също изиграват не малка роля за появата на портокалова кожа.

Въпреки че, за целулита се пише и се говори много, някои митове и заблуди все още витаят около него. Допитахме се до дерматолога д-р Ана Пейкова от клиника "Дерма Елит" и ето какво се оказа…

Има различни кремове, които обещават да ви избавят от портокаловата кожа, но това ще е трудна задача за тях, тъй като те не могат да проникнат достатъчно дълбоко в хиподермата – там, където се образува целулита. Те биха могли да спомогнат за овлажняването на кожата, но не могат да ни трайно да ни избавят от целулита. Малко са кремовете, които биха проникнали до хиподермата.

Благоприятен ефект би могъл да окаже масажът, който съпровожда нанасянето на крема, но само в първа фаза на появата на целулит, тоест когато той все още не е видим, а се забелязва само при стискане на кожата с ръка.

Степента на целулит може да бъде разделена на три фази.

Първата е, когато целулит има, но слабо забележим и при легнало положение изчезва. Втората е, когато се вижда винаги, включително и в легнало положение и третата вече е на дълбок, тежък и едър целулит, който ясно прозира и през дрехи и трудно може да бъде заличен.

Спортът и правилното хранене наистина помагат да преборим портокаловата кожа, но определено се искат усилия и постоянство. Истината е, че по-лесно може да отслабнете, но не и да се отървете от целулита, тъй като той е често срещано явление и при слаби жени.

Различни медицински процедури, в комбинация с активен спорт и подходяща диета са сигурното решение на проблема с портокаловата кожа.

Един от новите и ефективни към момента медицински метод е VelaShape II. Такъв апарат се намира в клиника Дерма Елит в София. Той представлява високотехнологичен апарат на израелската фирма Syneron, който единствен на българския пазар има сертификат от американската асоциация FDA (Асоциация за храни и лекарства).

Това означава, че след многобройни клинични проучвания и опити технолози, инженери и медици проектират и изобретяват апарат, който ефективно премахва видимите последствия от целулита. Апаратът представлява комбинацията от инфрачервена светлина и радиочестота с вакуум, която успешно стопява локалните мазнини, като повишава метаболизма им и ускорява кръвната и лимфната циркулация.

VelaShape II работи с максимално допустимата безвредна мощност на радиочестота, за максимално бърз и ефективен резултат. Разликата се забелязва още след първата процедура, но са необходими 8 за задържане на ефекта. За да избегнем повторната му поява обаче трябва да спазваме строг режим на здравословно хранене, активен спорт и най-важното – поемане на много течности.

С апарата обаче не може да се обработва кожа, по която се забелязват разширени вени (най-често срещани по краката). Освен това с уреда боравят само медицински лица, минали през курс за правилно експлоатиране на машината. Процедурата е напълно безболезнена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти