Ценни качества на пяната за бръснене

Ценни качества на пяната за бръснене
Снимка: Thinkstock

Щателното обезкосмяване през лятото е задача с висок приоритет на всички дами.

През топлите месеци обръщаме още по-специално внимание на досадните косъмчета и отстраняването им. Безспорно най-лесният и бърз начин е с помощта на самобръсначката.

За успешното бръснене обаче ви трябва и подходящ крем.

Може би не знаете, но кремът за бръснене, макар и не в този си вид и състав, в който ни е познат днес, се използва още от преди 5000 години.

Определено този козметичен продукт има своите ценни качества. Ето какво е добре да знаем за него.

Много по-добре е да използвате подходяща пяна, крем или гел, отколкото сапун. Сапунът ще изсуши излишно кожата ви и може да предизвика появата на малки пъпчици.

Вземете си крем или гел за бръснене, който овлажнява кожата и ще направи бръсненето лесно и безпроблемно. Внимавайте само колко натискате със самобръсначката, за да не одраскате кожата си.

Кремовете и гелове за бръснене съдържат различни съставки, които правят плъзгането на ножчето по кожата лесно, така че за предпочитане е винаги да ги използвате.

Ако кожата ви е чувствителна или суха, след като се приключили с бръсненето и сте отмили добре пяната, може да намажете епидермиса с подходящ овлажняващ и успокояващ крем. Алое вера върши много добра работа в тези случаи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти